SNIMANJE FILMA

Korzo danas ‘pod opsadom’ naoružanih vojnika; Mnogi su se zapitali – o čemu je riječ?

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Nije teško pogoditi – riječ je o snimanju dokumentarno-igranog filma ‘Fiume o Morte!’ koji oživljava jedno od najčudnijih razdoblja u povijesti Rijeke

U želji da rekonstruira neke prizore zabilježene na starim fotografijama i filmovima, redatelj Igora Bezinović i suradnici okupljeni oko produkcijske kuće Restart već više od godinu dana na raznim riječkim lokacijama rekonstruiraju povijesne prizore. Okosnica njihova filma je priča o D’Annuzijevom maršu na Rijeku koji se dogodio 1919. a trajao do 1921. godine.

Bezinović i njegovi suradnici snimali su prošloga ljeta i na plaži Igralište na Kantridi, a njihova ideja je jednostavna – traže statiste koji fizionomijom i uzrastom odgovaraju povijesnim izvorima te onda rekreiraju prizore koje možemo vidjeti na satrim fotografijama i filmovima.

Ekipa je danas ‘u punoj spremi’ stigla na Korzo, a uz improviziranu barikadu stali su mladići u vojničkim odorama u punoj borbenoj spremi, s puškama koje su – doduše – vidjele i ‘bolje dane’.

Iznenadilo je ovo mnoge prolaznike koji su danas oko podne prolazili Korzom, no sve je brzo razjašnjeno. Time je zvršena još jedna etapa snimanja film koji bi svjetlo dana trebao ugledati tijekom ove godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari