KOSTRENA: U uvali Svežanj podignuta plava zastava

Uz prigodni nastup Ženske vokalne skupine Luštrin, u kostrenskoj uvali Svežanj jedanaesti se puta zavijorila Plava zastava!

Zadovoljstvo činjenicom da je upravo Kostrena jedan od nositelja ove međunarodno prepoznate turističke i ekološke oznake u svojim su govorima izrazili načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić, kapetan Lučke uprave Rijeka Darko Glažar i direktorica Turističke zajednice Općine Kostrena Sandra Svetić.

“Sretan sam što ćemo i ove godine na Svežnju ponovno podignuti Plavu zastavu jer ona predstavlja međunarodno priznatu i cijenjenu turističku oznaku, a posebno značenje ima upravo kod nas u Kostreni jer dokazuje da je suživot industrije i turizma moguć ako postoji zajedničko usmjerenje ka visokim ekološkim standardima u poslovanju i dobra suradanja u zajednici. Plava zastava ujedinjuje turistički sektor i zaštitu okoliša, ukazuje na visoku kvalitetu usluge, čistoću mora i obale te opremljenost i uređenost plaža, samim time znači i vrhunsku turističku promidžbu Kostrene”, istaknuo je Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena.

Prisutnima se obratila i direktorica TZ Kostrena Sandra Svetić:

„Turistička zajednica Općine Kostrena aktivna je u provedbi programa Plave zastave već više od deset godina. Prisustvovali smo mnogim seminarima o uvjetima koje plaže moraju zadovoljavati kako bi dobile Plavu zastavu i poticali stvaranje takvih uvjeta na kostrenskim plažama. Izuzetno mi je drago što su zajednička nastojanja rezultirala dobivanjem Plave zastave, koju naša Uvala Svežanj ponosno ističe još od 2008. godine. Zahvalila bih se na uspješnoj suradnji Općini Kostrena, Udruzi Lijepa naša, Crvenom križu te našim spasiocima neophodnim za sigurnost na plažama“.

Uređenje plaža i plažnog pojasa kao i uvođenje dodatnih turističkih i sportskih sadržaja ono su čemu Kostrena teži kako bi svoje mještane i goste iz godine u godinu dočekivala sve uređenija i ljepša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari