Krešimirovom od danas samo dvjema sjevernim trakama, gužvi nema ali postoji problem

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Iako su se građani bojali većih zastoja u prometu, njih zasad nema

No danas je i smanjen opseg prometa u Rijeci što možemo pripisati hrvatskom običaju “spajanja blagdana” pa će se prava prometna slika moći dobiti od srijede.

Trasa odvijanja radova duga je 930 m i obuhvaća dva južna prometna traka. Proteže se od raskrižja sa ulicom Blaža Polića do raskrižja sa ulicom Milutina Barača. Na toj dionici promet se odvija dvosmjerno na dva sjeverna prometna traka.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Većih gužvi, kako smo rekli, zasad nema, no ipak postoji jedan problem. Dvije prometne trake, iscrtane novim žutim linijama, prilično su uske pa smo već čuli prigovore nekih vozača Autotrolejevih autobusa na ovakvo prometno rješenje. Neki vozači i orelaze žute linije pa time dovode u opanost i sebe i druge sudionike u prometu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Radovi na rekonstrukciji Krešimirove ulice koji obuhvaćaju izgradnju novog kolektora otpadnih voda, vodovoda i ostale infrastrukture i čije se trajanje planira za sljedećih 12 mjeseci, započeli su iz dva smjera – od Indexa prema zapadu, te od raskrižja kod Nastavnog zavoda za javno zdravstvo odakle će se također krenuti u oba smjera, prema raskrižju s Baračevom te prema Željezničkom kolodvoru.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zbog održavanja minimalne protočnosti prometa, novom regulacijom prometa na većini raskrižja zabranjeno je skretanje ulijevo.

Na trasi odvijanja radova u Krešimirovoj ulici ukinute su sve autobusne postaje osim:

  • onih kod restorana Index (u oba smjera) koje se neznatno pomiču prema Trgu Žabica
  • autobusna postaja na raskrižju Krešimirova-Milutina Barača-Zvonimirova (u smjeru prema središtu grada) premješta se u Zvonimirovu ulicu neposredno prije raskrižja.
  • autobusne postaje u Manzonijevoj ulici i ulici Nikole Tesle ostaju u funkciji.

Sve gradske autobusne linije ostaju neizmijenjene i funkcionirat će prema redu vožnje, osim linije br. 3, koja mijenja smjer prometovanja u povratku prema centru grada, i umjesto Zvonimirovom i Krešimirovom, kretati će se relacijom Zvonimirova-Rikarda Benčića-Franje Čandeka-Vukovarska-Viktora Cara Emina-Fiorello la Guardia-Pomerio-Žrtava fašizma-Delta.

Vozačima se savjetuje korištenje obilaznih prometnih pravaca, a iz Gradskog prometnog centra ih pozivaju na oprez i strpljenje.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Radove, ukupne vrijednosti gotovo 35 milijuna kuna, zajednički financiraju Hrvatske ceste, KD Vodovod i kanalizacija, Hrvatske vode i Grad Rijeka.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari