KUKULJANI: Migranti viđeni u šumi blizu izvora Rječine

Foto: S.K./N.R.E.F.

Migrantska ruta preko naših krajeva do Slovenije čini se i dalje je vrlo “prometna” a dolaskom toplijeg vremena strahuje se od još većeg broja ilegalnih migranata

Dvojica ljudi s naprtnjačama koji izbjegavaju komunikaciju s mještanima i izletnicima i skrivaju se u šumi primijećeni su jučer u blizini izvora Rječine, informacija je zabilježena na društvenoj mreži u “riječkim” grupama.

Kako to obično biva, pojava nepoznatih muškaraca između Kukuljana i izvora Rječine koji opisom i izgledom odgovaraju izgledu ilegalnih migranata izazvala je burnu raspravu na društvenim mrežama. Najveće je pitanje jesu li usamljeni pojedinci ili se u šumi možda krije i veća skupina migranata.

Foto: S.K. / N.R.E.F.

Prema tvrdnjama uključenih u raspravu na društvenoj mreži, o nepoznatim muškarcima u šumi obaviještene su i dežurne službe, no prema saznanjima komentatora na webu – nije uslijedila nikakva intervencija.

Mnogi stanovnici toga kraja (opravdano) su u strahu jer se boje nasilnog ulaska migranata u objekte što se već događalo jer izmoreni i gladni ilegalci često ne biraju načina kako doći do prenoćišta i hrane. (OVDJE)

I to možda i ne bi bio toliko problem, jer su mnogi mještani – recimo Gorskoga kotara – namjerno ostavljali otvorene objekte kako bi migranti mogli prespavati i uzeti nešto hrane, no problem je u tome što je očito kulturološki jaz između migranata i domaćeg stanovništva prevelik – a to se očituje u posvemašnjem neredu i uništavanju prostora u kojemu borave zbog čega su stanovnici mjesta na migrantskoj ruti, malo je reći – ogorčeni.

Povezani VIDEO: