TURISTI OBOŽAVAJU KRK! ‘Ovdje je savršeno provesti praznike, posebno obiteljima’

Foto: Riportal

Turističke brojke u kišnim danima podebljane su noćenjima u hotelima

Posljednji svibanjski tjedan donosi turistički zbroj, a s obzirom na loše vrijeme, bolji je od očekivanog. Na Krku je sve više turista u hotelima, a pune se i kampovi. Gosti su zadovoljni, pa čak ni kiša najavljena već za ponedjeljak neće ih otjerati.

More više nije teško, negostoljubivo. Ovoga se vikenda konačno zazelenilo. Razglednica s Krka danas je ljetna. Predsezona mnogima je posebno privlačna. Ima se u čemu uživati. Od ljenčarenja na terasama do istraživanja ljepota otoka.

“More, sigurno, specifična mala sela. Ovdje je savršeno provesti praznike, posebno obiteljima”, rekla je Brigitte iz Njemačke.

U Njivicama je mirno, sa temperaturama od oko 25 stupnjeva. Turistički svibanj tek treba zbrojiti, no brojke su, unatoč lošem vremenu, slične kao lani. Na otoku je tada zabilježeno oko 330 tisuća noćenja. Turističke brojke u kišnim danima podebljane su noćenjima u hotelima.

“Prošle godine su bili katolički blagdani tijekom petog mjeseca pa je ipak interesa bilo malo više. Ipak, s obzirom na loše vrijeme, malo smo to osjetili u kampu, jer gosti kampa dolaze na otvoreno i na njih vrijeme ima velik utjecaj”, izjavila je Ivana Jurčević Kresojević iz Njivice Hotels & Camp Resort.

U kampu ipak optimistična slika. Tokom dana dolazi sve više gostiju, kamp kućice i ovdje donose već zaboravljenu ljetnu atmosferu. Mnogi namjeravaju putovati duž obale. Njivice su im jedna od stanica.

“Prvi dan nam je, lani smo bili na Cresu”, rekao je Mihael iz Njemačke.

Sve su to najave dobre sezone. I ova bi, kako god zvučalo, trebala biti bolja od prethodne.
Ida Balen

Više u VIDEOPRILOGU: