Ljeto na Školjiću okupilo 190 djece i mladih, svi oduševljeni radionicama programiranja, robotike, virtualne stvarnosti….

Nakon četiri tjedna ispunjena s 25 radionica završilo je još jedno Ljeto na Školjiću

Radionice programiranja, robotike, virtualne stvarnosti, animacije, modelarstva, reciklaže i astronomije pohađalo je 190 djece i mladih iz Rijeke i okolice.

Kao i dosadašnjih godina i ove godine, radionice su popunjene velikom brzinom. Ponuđene su radionice kojima se učenicima od najranije dobi želi približiti STEM svijet – robotika, programiranje, virtualna stvarnost, animacija, te obrada i izrada fotografije.

Centar tehničke kulture Rijeka je zbog velikog interesa otvorio dodatni termin za održavanje radionice micro:bit, na kojoj polaznici uče kako upravljati mikroračunalima.

Osim prema tehnologiji, ove godine učenici su imali velik interes prema astronomiji, ekologiji, matematici, modelarstvu i brain gym-u. Nešto stariji u velikom su broju popunili radionicu za voditelja brodice.

Ukupno je odrađeno 185 sati radionica koje su učenicima, mladima i drugim građanima omogućile da uz dobru zabavu nauče nešto korisno te steknu nova poznanstva i prijateljstva.

Od ponuđenih 25 radionica njih 16 je u potpunosti bilo besplatno.

Sve što su naučili i radili polaznici Ljeta na Školjiću pokazali su na završnoj svečanosti koja je održana u Edukacijsko-izložbenom prostoru CTK Rijeka. Roditelji, bake, djedovi, članovi obitelji i prijatelji ponosno su pljeskali svakom polazniku koji je tom prilikom primio diplomu za sudjelovanje na radionicama.

Projekt, koji djeca, mladi i roditelji svake godine iščekuju s nestrpljenjem i ove je godine okupio velik broj partnerskih organizacija – njih 13! Ljeto na Školjiću organizirao je Centar tehničke kulture Rijeka u suradnji s Akademskim astronomskim društvom – Rijeka, Autoklubom Rijeka, Dream VR-om, Fotoklubom Color, Hrvatskim savezom brodomaketara, Klubom za samogradnju i modelarstvo „Krila Kvarnera“, Lučkom kapetanijom, Maketarskim klubom Zeppelin, Malacem Genijalacem, Open Mind-om, Parkom prirode Učka, Udruga filmskih entuzijasta AnimatoRI i Udrugom RI Eko.

Ljeto na Školjiću financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari