Iz Krešimirove izvirili vrijedni arheološki ostaci, radovi bi mogli biti puno duži od 12 mjeseci!

Radovi na obnovi vodovodne i kanalizacijske mreže te gornjeg sloja asfalta u Krešimirovoj ulici, u idućih godinu dana već stvaraju a i ubuduće će stvarati velike prometne poteškoće u prometu našeg grada

Mnogi vozači koji tom “žilom kucavicom” stižu do svog radnog mjesta s pravom očajavaju. Velike gužve stvaraju se i na sjevernom koridoru, na cesti Fiorella La Guardie, a mnogi smatraju kako se prometnica jednostavno presporo rekonstruira.

Unatoč najavi gradonačelnika od prije par dana kako postoji mogućnost skraćivanja radova na cesti, čini se kako do toga ipak neće doći.

Naime,  prilikom otkopavanja terena pronađeni su vrijedni arheološki ostaci stare riječke luke iz 17. stoljeća, kada je do dijela lokacije današnje Javne vatrogasne postrojbe dosezalo more. Iz zemlje su provirili dijelovi rive i obruči za privez brodova.

Sukladno tome, arheolozi i konzervatori zasigurno će tražiti dozvolu za istraživanje terena, a to bi u konačnici moglo bitno produljiti same radove te još više razbjesniti vozače koji su ionako na rubu strpljenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari