ODABRANI VINARI U RIJECI

LJUBITELJI VINA, POZOR! Hvaljeni festival Vinski grad uskoro dolazi u Rijeku. Živjeli!

FOTO: Studio Conex

Nakon deset uspješnih događanja širom Hrvatske, projekt Vinskog grada održat će se i u Rijeci na trgovima Riječke rezolucije i 128. brigade

Vinski grad je prodajni festival namijenjen širokom krugu potrašača koji ne moraju nužno biti vinski znalci ali vole i rado konzumiraju dobra vina.

Prvi Vinski grad održan je u Varaždinu, u vrijeme međunarodnog uličnog festivala Špancirfest u kolovozu 2015. godine. Od tada do danas održano je šest izdanja u Varaždinu, tri u Vinkovcima, u vrijeme održavanja Vinkovačkih jeseni, i jedan prošloga ljeta u Puli.

Foto: Studio Conex

Sva dosadašnja događanja svojom su atraktivnošću vinske ponude i ugodnim ambijentom privlačila veliki broj zadovoljnih posjetitelja i vinoljubaca.

“Drago mi je da Vinski grad s početkom jeseni napokon dolazi i u Rijeku, koju volim i posjećujem od rane mladosti. Prilika je to da se Riječani i njihovi gosti upoznaju s ponudom najboljih vina s Kvarnera, ali i velikom izborom iz ostatka Hrvatske. Kako bi uživanje u vinima dodatno obogatili, osigurali smo i bogatu ponudu street food specijaliteta renomiranih ugostitelja i proizvođača hrane. Radno vrijeme Vinskog grada biti će svaki dan od 17 do 01 sati, a kompletna organizacija i protokoli usklađeni su s najvišim sanitarnim i epidemiološkim standardima, kako bi se gosti osjećali sigurno. Uvjeren sam da ćemo svi zajedno uživati i da je ovo tek početak jedne nove riječke tradicije.” – izjavio je Saša Špiranec, poznati vinski kritičar i direktor festivala.

Vinski grad sastavljen je od tridesetak bijelih rustikalnih drvenih kućica, a u svakoj će se predstaviti po jedna vinarija, ugostitelj, ili distributer s ponudom inozemnih vina.

Glavni partneri u projektu Vinski grad su tvrtka Romerquelle i Roto Svijet Pića koji posjetiteljima nude posebno uređene lounge zone za ugodno druženje. Uz bijele barske stolove i ugodne zone za sjedenje, atmosferu upotpunjava raznobojna rasvjeta i ambijentalna glazba.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, ali da bi mogli konzumirati vina, potrebno je na jednoj od blagajni kaucirati čašu za 30 kuna, te zamijeniti gotovinu za kupone budući da se sve usluge u Vinskom gradu plaćaju kuponima.

Cijene svih proizvoda su promotivne, pa je dobra zabava zagarantirana. Festival će se održati u razdoblju od 11. do 20. rujna.

Izlagači na ovogodišnjem festivalu su:

Romerquelle, Roto svijet pića, Vina DK, Mario Banko, Krauthaker, PZ Gospoja, Pavlomir, Katunar Anton, PZ Vrbnik, Lovrec, Katunar Ivan, Dobra berba, Tudor, Medea, Agris, Roxanich, Skaramuča, Štampar, Vinakoper, Damjanić i Benvenuti.

Koktele će pripremati Scorpio i Roto Svijet Pića, a za ponudu hrane bit će zaduženi: Cheese bar, Rougemarin, Dukat i Reshetka.

Za sve pivopije, ponudu pića će dopuniti pioniri craft pivarstva u Hrvatskoj, pivovara Medvedgrad te poznate njemačke pivovare Erdinger i Stiftung Hell.

FOTO: Studio Conex

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari