MEDICINSKA ŠKOLA: Životna priča Milke Milinković nadahnula sve sudionike Feel EWos radionice

Radionica je održana za učenike-volontere 8. Riječkih sportskih igara za djecu s teškoćama u razvoju

U prepunoj konferancijskoj dvorani nove zgrade Medicinske škole u Rijeci na adresi Braće Branchetta 11a pred više od stotinu učenika u suradnji sa Športskim savezom osoba s invaliditetom Grada Rijeke i Boćarskim klubom osoba s invaliditetom „Pulac“ održana je Feel EWos radionica.

Radionica je održana za učenike-volontere 8. Riječkih sportskih igara za djecu s teškoćama u razvoju koje su održane 23. rujna ove godine u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta odnosno u sklopu projekta Families Live European Week of Sport (FeEL EWoS) – projekta kojega sufinancira Europska unija te 3. kola boćarskog Prvenstva Hrvatske za osobe s invalidtetom u organizaciji BKOSI „Pulac“ održanog 24. rujna 2016.

img_9804

Kao posebna gošća, radionicu je obogatila predsjednica Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, najtrofejnija hrvatska paraolimpijka Milka Milinković.

Milka Milinković je učenicima, na temelju vlastitog iskustva, opisala potrebitost fizioterapeutske te opće medicinske struke u rehabilitaciji paraplegičara i ostalih osoba s invaliditetom. Njezina životna priča i iskričava osobnost kojom prevladava životne prepreke, pobudila je interes prisutnih te su se zaredala pitanja o važnosti bavljenja sportom i nužnosti sporta kao rehabilitacijskog sredstva.

img_9799

Na radionici se ukazala prilika da Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke, BKOSI „Pulac“ i Medicinska školi u Rijeci potvrde svoju suradnju razmijenom zahvalnica. Zahvalnice je, u ime učenika, primio ravnatelj Medicinske škole u Rijeci Alen Vukelić koji je naglasio da treba imati na umu volonterstvo kao jedan od najsnažnijih elemenata u doprinosu razvoja i oblikovanju kvalitativnih promjena u svakom suvremenom društvu s obzirom da kroz volonterske djelatnosti svi učimo učinkovito odgovarati na poterbe uže i šire društvene zajednice njegujući i razvijajući solidarnost i senzibilitet, toleranciju te poboljšanu kvalitetu života kroz veću građansku odgovornost i aktivizam mladih ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari