VEŽE NAS KNJIGA: Danski pisac Sally Altschuler stiže u Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka

Foto: Riportal

Pisac Sally Altschuler predstavit će se hrvatskim prijevodom svoje dječje knjige „Kula gospodina Babilonskog“ prevedenu od strane Miše Grundlera

U četvrtak 10. studenog u 10 sati u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka gostovat će danski pisac Sally Altschuler.

Uz razgovor s prisutnima Sally Altschuler čitat će svoju dječju priču – na danskom, a hrvatski književnik Nikica Petković će priču dočarati na hrvatskom.

Pisac Sally Altschuler, dosad nepoznat hrvatskoj čitateljskoj publici, u četvrtak će se predstaviti hrvatskim prijevodom svoje dječje knjige „Kula gospodina Babilonskog“ prevedenu od strane Miše Grundlera.

No, Sally u Gradsku knjižnicu Rijeka ne dolazi kao potpuni stranac, već uz preporuku (i ilustraciju!) omiljenog Svena Nordqvista, poznatijeg pod šifrom tata mačka Findusa i njegovog čovjeka Pettsona. Ova dvojica skandinavskih autora (Sven i Sally, ne Findus i Pettson), naime, već surađuju na zajedničkim projektima.

Autor će u Rijeci gostovati od 1. do 13. studenog u rezidenciji Kamov, putem koje je u Gradsku knjižnicu Rijeka nedavno stigla i argentinska autorica Mory Ponsowy.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari