INVESTIIJA OD 105 MILIJUNA EURA

Milanović posjetio dovršeni Hilton Costabella Resort: “Bolje je no što sam očekivao”

Tvrtka JTH Costabella d.o.o. upriličila je svečanost u prigodi završetka investicije te tvrtke odnosno dovršenja Hilton Rijeka Costabella Resort & Spa. Svečanosti je uz brojne uzvanike nazočio i predsjednik RH Zoran Milanović.

Jaroslav Třešňák, generalni direktor JTH Holding zahvalio je svojoj obitelji na podršci jer su zajedničkim naporima uspjeli dovršiti ovu veliku investiciju.

“Stajali smo pred ogromnim zadatkom i mnogi su bili u nedoumici hoće li na ovom mjestu uistinu u konačnici stajati ovaj kompleks u kojem se danas nalazimo. Veliku zahvalu za podršku od prvog dana upućujem gradonačelniku Vojku Obersnelu koji je prepoznao ovaj projekt i pomagao razriješiti sve nepoznanice na koje smo nailazili”, istaknuo je.

Borjan Brnčić, direktor JTH Costabella d.o.o. je kazao kako je ovo je bio kompleksan i zahtjevan projekt za koji je bila potrebna suradnja s različitim gradskim odjelima kako bi se u potpunosti ispunili svi administrativni zahtjevi. “Planiramo daljnje projekte i ulaganja jer gospodin Třešňák voli ovaj kraj i želi doprinijeti njegovom daljnjem razvoju.”, rekao je.

Foto: Facebook/D. Matijević

Jose Luis Ruiz, generalni direktor Hilton Rijeka Costabella Resort & Spa naglasio je da će otvaranje ovog hotela biti primjer dovođenja novog životnog stila u Rijeku. “Naši će gosti po dolasku biti ugošćeni od tima vrsnih suradnika prema najvišim profesionalnim mjerilima Hilton grupe. Ovaj hotelski kompleks prilika je za mlade ljude da započnu svoju karijeru i ostvare poslovni uspjeh. Već smo u kontaktima s lokalnim dobavljačima i proizvođačima kao i umjetnicima jer želimo biti dio ove zajednice”, rekao je.

Riječi zahvale uputili su i Igor Kovač, u ime J&T Banke a.s., Dominique Piquemal, potpredsjednik Grupe operacija Europa, Hilton.

Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke kazao je kako je za njega ovo velik dan i prilično emotivan događaj.

“Prve razgovore o gradnji ovog hotela imali smo prije deset godina. Ova je lokacija nezgodne povijesti i teško je bilo naći investitora koji je bio spreman suočiti se sa svim izazovima. Nakon kupoprodaje i priprema svih dozvola, bio sam sumnjičav gledajući vizualizacije koje su mi gospoda Brnčić i Třešňák pokazivali, da će na koncu sve baš tako izgledati. Sada znam da ono što je napravljeno je bolje nego ono što mi je svojedobno prikazano.

105 milijuna Eura nije mali iznos, a gospodin Třešňák je skroman i ne želi da prizna da je ovdje znao provoditi 24 sata na dan i da vjerojatno zna gdje je postavljena svaka keramička pločica i način na koji je postavljena, a de ne govorim o drugim stvarima. Bez njegova osobnog angažmana ne bi sve bilo ovako kako jest. Rijeka je dobila preko 500 smještajnih jedinica i to ne bilo kakvih već onih najvećeg standarda svjetski poznatog brenda. Sa zadovoljstvom mogu kazati da znam kako ovo nije kraj i da gospodin Třešňák planira u susjedstvu izgraditi kongresni centar i nove hotelske sadržaje”, kazao je gradonačelnik.

Čestitke je uputio i predsjednik Zoran Milanović, naglasivši dugu tradiciju dobrih odnosa Češke i Hrvatske, jer su upravo Česi bili među prvim turistima koji su otkrili ovaj kraj, pa kasnije i Dalamaciju i uvjek se rado vraćaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari