ODLIČAN PROJEKT

Video | (RI TV) Opatijski Crveni križ i Općina Viškovo zapošljavaju 5 gerontodomaćica – tri u Opatiji i dvije na Viškovu!

„Dostojanstvena starost u vlastitom domu – socijalne usluge Urbane aglomeracije Rijeka“ naziv je projekta kojeg je nositelj Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Opatija, a partner Općina Viškovo.

Ukupna je vrijednost projekta 1.987.142,26 kuna i u cijelosti se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda te će trajati dvije godine.

Cilj je projekta ublažiti problem nedostatka kvalitetnih izvaninstitucionalnih socijalnih usluga jer će se osobama starijim od 65 godina i osobama s invaliditetom na području Grada Opatije i Općine Viškovo omogućiti potrebna skrb i njega u vlastitom domu, što će im dati dostojanstveniju svakodnevicu i smanjiti potrebu za institucionalnom skrbi.

Više u VIDEOPRILOGU:

Kroz projekt će biti zaposleno 5 gerontodomaćica, tri u Opatiji i dvije na Viškovu.

Riječ je o teže zapošljivim ženama, starijima od 50 godina. Gerontodomaćice će korisnicima pomagati u uređenju prostora, nabavci namirnica, svakodnevnim potrebama, održavanju higijene i slično, a vrlo je važna i komponenta socijalizacije starijih i osamljenih ljudi kroz razgovor s gerontodomaćicom.

Jedna gerontodomaćica skrbit će o desetak korisnika.

Na području Općine Viškovo kroz projekt će biti nabavljena medicinska oprema i pomagala koja će korisnicima biti dostupna kroz posudionicu.

Za više informacija možete kontaktirati na broj telefona: 051/ 712 577 ili putem e-maila na: opatija@crvenikriz.eu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari