14 GODINA NAKON

Miočić Stošić: “Policijo, konačno imenuj krivca za tragičnu smrt sestara Filipović”

Photo: Goran Kovacic/Pixsell

Mnogi Riječani na godišnjicu pogibije sestara Filipović zapalili su svijeću ispod transparenta sa znakovitom porukom te se tako pridružili svojevrsnom prosvjedu koji je danas u središtu grada organizirao poznati riječki aktivist Marin Miočić Stošić

Marin Miočić Stošić danas je na Korzo stigao s velikim transparentom na kojemu je pisalo: “Policijo, konačno imenuj krivca za tragičnu smrt sestara Filipović”.

Photo: Goran Kovacic/Pixsell

Ispred prolaza na Korzu koji vodi prema Trgu Riječke Rezolucije uspostavio je improvizirani punkt na kojemu su Riječanke i Riječani mogli zapaliti svijeću povodom obljetnice tragične pogibije u prometu sestara Filipović. One su, podsjetimo, stradale u nesreći 15. prosinca 2006. godine kada su s tri mladića iz Rijeke autocestom krenule za Zagreb. Za upravljačem Toyote Yaris bila je starija sestra Višnja…

Photo: Goran Kovacic/Pixsell

Kod Inine benzinske postaje u Čavlima, izbjegavajući frontalni sudar s nailazećim vozilom koje je jurilo suprotnim smjerom u njihovoj prometnoj traci, Yaris se prevrnuo.

Photo: Goran Kovacic/Pixsell

Pri prevrtanju Višnja je poginula, a mlađa sestra Gordana je dan kasnije podlegla teškim ozljedama. Mladići koji su bili s njima su imali sreće, preživjeli su. Izvješća policije govorila su da je nesreću prouzročio vozač tamnoplavog Renault Clija, koji je pobjegao s mjesta nesreće.

Photo: Goran Kovacic/Pixsell

Robert Žaja (46) navodno je policiji priznao da je 15. prosinca 2006. skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginule sestre Višnja i Gordana Filipović. No, kasnije se, pred sucem istrage Županijskog suda u Rijeci, branio šutnjom, a naposljetku je uhićen točno na dan obilježavanja desetogodišnjice pogibije sestara.

Photo: Goran Kovacic/Pixsell

Obitelj Filipović pravdu čeka punih 14 godina. U lipnju je Optužno vijeće Županijskog suda u Rijeci objavilo da nije potvrdilo DORH-ovu optužnicu protiv Roberta Žaje, osumnjičenog da je 15. prosinca 2006. godine na dionici autoceste A6 kod Čavala izazvao prometnu nesreću.

Osumnjičeni je tijekom istrage proveo u istražnom zatvoru dva i pol mjeseca, a nakon što su ispitani za postupak važni svjedoci, on je pušten braniti se sa slobode.

Građani Rijeke, čak i nakon više od desetljeća, dobro se sjećaju ovog slučaja koji je s vremenom postao simbol nepravde hrvatskog pravosuđa, a upravo su tim povodom zapalili lampione na Korzu uz transparent s natpisom : ”Policijo, konačno imenuj krivca za tragičnu smrt sestara Filipović”!

Photo: Goran Kovacic/Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari