Na Korzu obilježen Dan crvenih haljina. Nosimo crveno cijeli tjedan! 

Foto: Mateo Levak/Riječanin

Drugu godinu zaredom na riječkom Korzu upriličena je zdravstveno-edukativna akcija Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskog neurološkog društva s ciljem podizanja svijesti o rizicima žena za moždani udar

Klinika za neurologiju KBC-a Rijeka i Katedra za neurologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Nastavnog zavoda za javno Primorsko-goranske županije, i ove se godine priključila obilježavanju Dana crvenih haljina .

Drugu godinu zaredom na riječkom Korzu upriličena je zdravstveno-edukativna akcija Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskog neurološkog društva s ciljem podizanja svijesti o rizicima žena za moždani udar.

Danas od 12 sati na Korzu studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci izračunavali su ženama stupanja rizika za moždani udar, a usput educirali sve zainteresirane Riječanke i Riječane. Upozoravali su pritom koliko je važno ne zanemarivati simptomt, naglašavali potrebu promjene načina života te biti svjestan čimbenika rizika uz poduzimanje odgovarajućih mjera koje smanjuju šanse za nastanak moždanog udara.

U 14 sati u Gradskoj vijećnici održano je predavanje uz sudjelovanje doc. dr. sc. Vladimira Vuletić – Važnost Dana crvenih haljina; prof. dr. sc. Alen Ružić – Specifičnost srčanog udara kod žena; dr. sc. David Bonifačić – Specifičnost moždanog udara kod žena; Život nakon moždanog i srčanog udara – iskustva pacijentica.

Dan crvenih haljina je akcija koju su pokrenuli u SAD-u radi podizanja svjesnosti o rizicima i specifičnostima moždanog i srčanog udara kod žena. Edukacijama i utjecajem na osvješćivanje rizika moždanog udara na žene te promjenom životnih navika smanjena je smrtnost žena od moždanog i srčanog udara za 30%.

Foto. Mateo Levak/Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari