Na Korzu postavljena izložba o 25 godina dječjeg lista „Bijela pčela“

Na postamentima na Korzu postavljena je izložba povodom 25. obljetnice izlaženja dječjeg časopisa „Bijela pčela“, jedinog dječjeg časopisa na srpskom jeziku u Hrvatskoj.

Ovaj mjesečnik izlazi već 25 godina u izdanju riječkog pododbora Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta”, a prigodna izložba prikazuje sadržaj lista koji na djeci prilagođen način, na latiničnom i ćiriličnom pismu priča pripovijetke, približuje teme iz biologije, povijesti, geografije, sporta, srpske kulture i umjetnosti, glazbe, pravoslavne vjere, sve uz brojne ilustracije i stripove te radove dječjeg likovnog i literarnog stvaralaštva.

 

Časopis i izložbu financijski pomažu Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, koja je SKD-u “Prosvjeta” 2005. godine povodom 10. godišnjice izdavanja lista dodijelila svoju godišnju nagradu za njegovanje svijesti o kulturnom nasljeđu i kreativnih vrijednosti djece.

Govoreći o izložbi zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš je kazao kako je Rijeka ponosna što jedini dječji časopis na srpskom jeziku izlazi upravo u Rijeci, istodobno na ćirilici i latinici, što potvrđuje riječku multikulturalnost i ocrtava se u Luci različitosti EPK 2020.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari