PREDSTAVLJAJU SLOŽNU I USPJEŠNU PROSVJETNU DJELATNOST

FOTO: Na Korzu postavljena izložba učenika riječke Trgovačke i tekstilne škole

Na postamentima na Korzu, ispred zgrade Grada Rijeke postavljena je izložba „Trgovačka i tekstilna škole u Rijeci“ koja pruža pregled područja rada škole i zanimanja za koja obrazuju svoje učenike: prodavač, komercijalist, krojač i dizajner odjeće.

Izložbu su otvorili Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke i Antonija Bukša, ravnateljica Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci.

Trgovačka i tekstilna škola u Rijeci u iznimno dugoj prosvjetnoj tradiciji, profilirala se kao srednjoškolska ustanova za obrazovanje kadrova u području ekonomije, trgovine i poslovne administracije, tekstila i odjeće te likovne umjetnosti i dizajna.

 

Njeni počeci sežu u 19. stoljeće, a godine koje su uslijedile otkrivaju dinamiku njenog povijesnog razvitka, jednu složenu i uspješnu prosvjetnu djelatnost čiji je primarni cilj bio i ostao školovati mlade ljude za zanimanja potrebna urbanoj zajednici.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views