NAKON VIŠEMJESEČNE STANKE

NASTAVAK USPJEŠNE SURADNJE: Uskoro stižu novi projekti Grada Opatije i NR Kine!

Foto: Danijel Durković / Unsplash

Nakon višemjesečne stanke izazvane pandemijom koronavirusa nastavlja se međunarodna suradnja Grada Opatije i NR Kine.

Danas je gradonačelnik Ivo Dujmić u posjet primio gospodina Liu Zhena, generalnog direktora kineske tvrtke Norinco International Cooperation Ltd. koja se bavi građevinskim i inženjerskim poslovima u sektorima željezničkog prometa, brzim cestama i autocestama, očuvanjem voda i hidrocentralama, industrijskom proizvodnjom, eksploatacijom nafte i rudnih bogatstava i javnom infrastrukturom.

Tvrtka trenutno radi na projektu vjetroelektrane Senj. Na susretu je bila i opatijska počasna građanka Liu Pilato Lying. Gospodin Zhen je podijelio iskustva ove velike kineske kompanije u području obnovljivih izvora energije, koji su sasvim sigurno budućnost svjetskog gospodarstva, a koja svakako mogu biti primijenjena i u Opatiji.

Danas je gradonačelnik Dujmić telefonski razgovarao i s kineskom veleposlanicom u Republici Hrvatskoj Nj.E. Xu Erwen u povodu sutrašnjeg nacionalnog praznika, 1. listopada – Dana državnosti NR Kine, te joj je uputio srdačne čestitke u ime Grada Opatije. Veleposlanica Erwen zahvalila je na čestitkama i dosadašnjoj plodnoj suradnji, koja je rezultirala i ovogodišnjom proslavom Kineske nove godine u Opatiji te je poželjela da pandemija korona virusa što skorije bude pobijeđena te da nastavimo sa započetim projektima, na zadovoljstvo obje strane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari