LOKALNI IZBORI

Na Korzu se prikupljaju potpisi za kandidaturu Davora Štimca za gradonačelnika Rijeke

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prikupljanje potpisa za kandidaturu Davora Štimca za gradonačelnika Rijeke organizirano je na tri adrese: ured Da štima grad Riva 2, te na štandovima na Jelačićevom trgu i u Bazarigovu prolazu

U petak 16. travnja počelo je prikupljanje potpisa koji su neophodni svakom kandidatu za službenu kandidaturu za gradonačelnika Grada Rijeke, pa tako i za onu Davora Štimca.

Također, prkupljaju se potpisi za izbornu listu s kandidatima za Gradsko vijeće Grada Rijeke.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Svaki kandidat mora imati minimalno 1.500 legitimnih potpisa na svojoj listi da bi njegova kandidatura bila uvažena od strane Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske (DIP). Legitimni potpisi su svi potpisi punoljetnih građana sa stalnim prebivalištem u gradu Rijeci.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Volonteri okupljeni oko inicijative Da štima grad, uz podršku članova udruge ‘Građani prije svega’ prikupljat će potpise od 16. travnja do ispunjenja očekivanog broja potpisa.

Prikupljanje potpisa za Davora Štimca organizirano je na tri adrese. Za prikupljanje potpisa, vrata ureda Da štima grad, na adresi Riva 2, bit će kao i svakog dana otvorena. Ured je otvoren od ponedjeljka do petka od 9 do 19 sati, a subotom od 9 do 13 sati.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Osim Rive 2, svoj potpis podrške za kandidaturu Davoru Štimcu može se dati i na štandovima postavljenima na Korzu. Jedan štand je na Jelačićevom trgu a drugi u Bazarigovu prolazu.

Osim potpisa birača za kandidaturu gradonačelnika Grada Rijeke i Gradsko vijeće također prikupljaju potpise podrške za kandidaturu županice Primorsko-goranske županije te za Županijsku skupštinu. Kandidatkinja nezavisne liste Da štima svima PGŽ, za županicu je već predstavljena – to je Iva Rinčić.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari