LOKALNI IZBORI

CikloHIT je kandidat iz Rijeke! Anketu za izbore napravili i biciklisti, njihov izbor je (ne)očekivan

Ilustracija

Trenutačni tzv. cikloHIT kandidat je Nebojša Zelič iz Rijeke koji na izbore izlazi sa platformom Možemo!

Sindikat biciklista pokrenuo je nacionalni projekt Ciklorejting povodom lokalnih izbora u svibnju 2021. godine te je objavio početne rezultate.

Građani imaju priliku vidjeti kako stoje gradonačelnički kandidati kada su u pitanju njihove politike vezane uz održivi promet tj. uz pješačenje, bicikliranje i javni gradski prijevoz.

Ciklorejting je projekt kojem je cilj nametnuti održivi promet kao temu političkih rasprava te pozicionirati razvoj održivog prometa kao dio programa političkih kandidata i stranaka na izborima u Hrvatskoj.

U svjetlu klimatskih promjena od velike je važnosti osvijestiti da je biciklistički promet neizostavni dio rješenja i da su nužne brze prilagodbe naših prometno zapuštenih i zagušenih gradova.

“Već mjesec dana anketiramo do sada najavljene gradonačelničke kandidate u 16 najvećih hrvatskih gradova”, kažu iz Sindikata biciklista. Ankete su pokazale kolika je spremnost različitih kandidata odmaknuti se uobičajne koncentracije na motorna vozila i jesu li spremni razmišljati izvan okvira.

Do 16. travnja anketu je ispunilo 25 kandidata, a s obzirom na kvalitetu i sadržajnost odgovora dodijeljene su im ocjene cikloHIT, lignja ili cikloSHIT. Svim kandidatima i kandidatkinjama koji nisu ispunili anketu, automatski ciklorejting je cikloSHIT.

Trenutačni tzv. cikloHIT kandidat je Nebojša Zelič iz Rijeke koji na izbore izlazi sa platformom Možemo!, dok je cikloSHIT Ivo Jelušić, kandidat u Velikoj Gorici na listi SDP-a i GLAS-a, prenose Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views