Na Orehovici se prikupljaju čepovi s boca za pomoć slabovidnoj djeci!

Foto: Facebook/P.P.

Na zavoju između Gornje i Donje Orehovice možete ostaviti plastične čepove i poklopce u za to predviđene posude, a sve to s humanitarnim ciljem.

Dvije Riječanke nastoje osvjestiti okolinu oko odvojenog sakupljanja svih vrsta čepova i poklopaca te su odlučile postaviti bocu i posudu za prikupljanje s opisnim tekstom.

Shvatile su kako neće puno postići same, tako da su odlučile kontaktirati poznanike i ostale ljude, kako bi se ova akcija proširila. U međuvremenu, odlučile su ekološkom akcijom pomoći humanitarnoj akciji udruge “I djeci s ljubavlju,” a plan je skupiti 2 tone čepova za koje se može dobiti 1200 kuna.

Udruga “I djeci s ljubavlju” organizirala je humanitarnu akciju naziva “Želimo vježbati vid,” u kojoj prikupljaju čepove i poklopce s plastičnih i staklenih boca, a sve s ciljem prikupljanja sredstava za otvaranje oftalmološkog centra sa stručnom pomoći i asistivnom opremom za slabovidnu djecu i djecu s oštećenjima vida iz Primorsko – goranske županije.

“Želimo vježbati vid” projekt je kojim se u budućnosti žele otvoriti isti centri diljem Republike Hrvatske kako bi naši mali sugrađani s oštećenjima vida iz cijele zemlje mogli biti obuhvaćeni programom rane intervencije što bliže svome domu.

 

U ovaj projekt već su priključili građani i udruge, a osim što se prikuplja novac za slabovidnu djecu, ova akcija ima i ekološki karakter zbog činjenica razvijanja svijesti kod građana o odvojenom prikupljanju čepova s boca.

Foto: Facebook/P.P.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari