Na Platku se radi na iskopu za bazen za proizvodnju umjetnog snijega!

Dok se jedni kupaju u moru, drugi vrijedno rade na projektu od kojega se puno očekuje

Na Platku su u punom jeku radovi na iskopu mjesta za “bazen” odnosno akumulacijsko jezero  koji će se koristiti u procesu proizvodnje umjetnog snijega.

Riječ je o vrijednom projektu kojim nekoliko udruženih subjekata, među kojima su GSRC Platak i Primorsko-goranska županija, žele produljiti vremensko trajanje sezone skijanja na omiljenom izletištu Riječana i žitelja naše županije.

Podsjetimo, iduće godine se na Platku planira početak izgradnje nove skijaške žičare – četverosedežnice a tijekom ovoga ljeta nastavlja se uređenje pristupne ceste.

No najvažniji zahvat je izgradnja budućeg “bazena”, zapravo akumulacijskog jezera i sustava za umjetno zasnježenje skijaških staza, vrijednog 26,8 milijuna kuna.

“Buduće jezero bit će velika atrakcija i neće služiti samo kao rezervoar vode za proizvodnju umjetnog snijega. Bit će to posve novi sadržaj s uređenom šetnicom. Klimatski uvjeti se mijenjaju, i više se ne možemo oslanjati samo na prirodni snijeg, već to pitanje moramo rješavati tehnikom. Prema postojećim studijama, snijeg na skijalištu moći će se održavati od 40 do 50 dana”, istaknuo je župan Zlatko Komadina prilikom obilaska gradilišta u svibnju.

Foto: Domagoj Polić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari