INTERNA CESTA

Galerija | Na području Općine Čavle počela izgradnja ceste u proizvodnoj zoni Soboli; Riječ je o megaprojektu sufinanciranom EU-sredstvima

Na području Općine Čavle počela izgradnja ceste u proizvodnoj zoni Soboli; Riječ je o megaprojektu sufinanciranom EU-sredstvima

Na području Općine Čavle počeli su građevinski radovi na terenu za izgradnju interne ceste u proizvodnoj zoni Soboli. Radi se o do sada najvećem projektu ulaganja u gospodarstvo i poduzetništvo na području općine Čavle. Interna cesta omogućit će razvoj zone, dolazak novih poduzetnika i novo zapošljavanje 

Naime, projekt službenog naziva “Izgradnja interne ceste u zoni proizvodne namjene I2 Soboli” ima za cilj izgradnju ceste i prateće infrastrukture u postojećoj proizvodno-poslovnoj zoni Soboli . Cilj je izgradnja prometne infrastrukture i stvaranje potrebnih uvjeta za daljnji razvoj gospodarstva i poduzetništva na području Općine. Osnovna karakteristika ove zone je izvrsna povezanost prometnom infrastrukturom obzirom da se nalazi uz samu autocestu Rijeka-Zagreb, što je čini izvrsnom lokacijom za razvoj poslovne djelatnosti.  

Gradilište su obišli načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić sa suradnicima, predstavnici izvođača radova GP Krk d.d., predstavnici stručnog nadzora iz tvrtke KLing d.o.o. te članovi projektnog tima GPZ d.d.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

– Započeli su radovi na terenu. Iznimno me veseli svaki napredak naše zajednice. Ovaj projekt ima za cilj povećanje gospodarske aktivnosti, poticanje razvoja poduzetništva i investicija, rast i razvoj malih privatnih tvrtki te privlačenje novih tvrtki iz Hrvatske i inozemstva, ističe načelnica Ivana Cvitan Polić. 

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Načelnica Cvitan Polić dodaje kako je trenutna situacija rezultat dugogodišnjeg rada i zalaganja Upravnog odjela za lokalnu samoupravu u vidu pripreme, pregovora, ishođenja i izvršenja svih potrebnih radnji kako bi se dobila neophodna dokumentacija za realizaciju ideje proizvodno -poslovne zone I2 Soboli.

Pronašlo se zajedničko rješenje kroz dogovor sa svim interesnim stranama, riješili su se imovinsko -pravni odnosi, izradila projektna dokumentacija te je na kraju i dobivena građevinska dozvola. Sve to omogućilo je uspješnu prijavu na natječaj i samim time osiguranje sredstava potrebnih za realizaciju ceste iz europskih fondova. 

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Ukupna vrijednost projekta je 16.923.837,77 kn, od čega je osigurano sufinanciranje iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija u iznosu od 10.219.949,19 kn te je Ugovorom o sufinanciranju provedbe EU projekta sklopljenog s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije osiguran dodatni iznos od 3.007.652,20 kn.

Više u VIDEO PRILOGU:

Razdoblje provedbe projekta je od 23.07.2018.-31.12.2022., a uključuje vrijeme od izrade  projektne dokumentacije do završetka izgradnje kompletne infrastrukture.  Projekt je dio Urbane aglomeracije Rijeka, a cilj je povećanje konkurentnosti MSP-ova, stvaranja novih radnih mjesta, povećanje stope stranih i domaćih investicija, podizanje profitabilnosti poslovanja i porast životnog standarda u okruženju.

– Trenutno na području Zone posluje pet poslovnih subjekata, a ovom značajnom investicijom povećat ćemo ukupan broj poduzetnika i stvoriti povoljno okruženje za daljnji razvoj poduzetništva, napomenula je načelnica Cvitan Polić.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Radove na terenu izvodi renomirana građevinska tvrtka GK Krk, koja se već okušala na sličnim projektima.

Tvrtka GP KRK ima veliko iskustvo u izvođenju radova na projektima sličnim ovom u radnoj zoni Soboli. Tradicija tvrtke te više od 850 naših zaposlenika te proizvodni pogoni na ovom području  garancija su da će se ovaj projekt realizirati kvalitetno i u skladu sa zadanim rokovima. Drago mi je da se općina Čavle razvija i otvora nove mogućnosti poduzetnicima iz našeg kraja a GP KRK sudjeluje u realizaciji ovog projekta,  rekao je Sanjin Purić, predsjednik uprave GP Krk.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari