ČESTITAMO

Na proslavi Dana grada uručene nagrade Grada Kastva za 2021. godinu

Kastav je u nedjelju proslavio Dan grada, a centralni događaj bila je svečanost u Gradskoj loži uz uzvanike iz cijele zemlje. Za dobru atmosferu pobrinuli su se Glazbeno društvo Spinčići, Muška klapa Kastav i gitarski kvartet Glazbenog odjela OŠ Milan Brozović Kastav.

Gradonačelnik Matej Mostarac ovom se prilikom još jednom zahvalio na povjerenju i prilici da vodi Kastav u drugom mandatu:

– Prije par dana proslavili smo 150.obljetnicu Prvog tabora Hrvata Istre i kvarnerskih otoka i podsjetili se na ono važno, “Složimo se”. Najbolji pokazatelji ispravnog puta su demografski podaci. Iz Kastva se ne odlazi, tu mlade obitelji dolaze stvarati novi dom. To nam je velika sreća, ali i izazov. Držati standard predškolskog odgoja, izgraditi novu školu, osigurati bolju zdravstvenu zaštitu, jačati komunalni standard… sve su to prioriteti u narednom razdoblju, istaknuo je gradonačelnik Mostarac.

– Iza nas je nikad teža godina obilježena koronavirusom, no sa zadovoljstvom mogu reći da je gradski proračun stabilan i da se ovih dana završavaju kapitalni projekti u čiju smo realizaciju krenuli sami ili uz pomoć europskih fondova upravo u jednoj od najtežih godina nakon Domovinskog rata. Radimo puno, a brojna priznanja dokazuju da radimo kvalitetno, stoga se zahvaljujem zamjenicima Daliboru Ćikoviću i Deanu Jurčiću koji uz mene nastavlja te svim djelatnicima gradske uprave, mladoj proaktivnoj ekipi. Koristim priliku čestitati i novim vijećnicima koji će za koji dan prisegnuti i preuzeti veliku odgovornost razvoja Kastva u iduće četiri godine, kazao je Matej Mostarac.

Uz antifašističko nasljeđe, Kastav štiti hrvatski identitet kroz stoljeća, kazao je župan Zlatko Komadina najavivši suradnju na projektima gradnje škole u Rešetarima i prometnice od Srdoča do Rijeke.

U ime načelnika i gradonačelnika s područja Primorsko-goranske županije obratio se Dalibor Čandrlić, gradonačelnik Kraljevice rekavši da Kastav nije samo lijep grad, već grad bogate kulturne baštine i povijesnog nasljeđa:

– Nije to samo uzvišeni grad na bregu, nego i spoj modernih, inovativnih ideja u skladu sa “starim”. Mi vas gledamo i pratimo i na neki način ste nam putokaz, kazao je Čandrlić.

U ime gradova izvan PGŽ-a obratila gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan- Pentek naglasivši da grad čine ljudi koji mu daju dušu.

Najsvečaniji dio bila je dodjela nagrada pa je nagrada Grada Kastva za 2021. godinu uručena je Miri Bujan za doprinos razvoju turizma, ugostiteljstva i hotelijerstva te povodom punih 50 godina djelovanja restorana “Villa Mira”.

Josipu Vrliću uručena je nagrada Grada Kastva za 2021. godinu za postignute iznimne sportske rezultate u klubu i reprezentaciji. Zahvaljujući njegovom golu, naša vaterpolska reprezentacija ishodila je odlazak u Tokio.

Priznanje Grada Kastva u povodu 100 godina osnivanja Društva, za značajan doprinos razvoju kulture grada Kastva ali i promociju Kastva u Europi dobilo je Glazbeno društvo Spinčići.

Počasnim građaninom proglašen je Igor Brešan za dugogodišnju suradnju i doprinos u promicanju ugleda Kastva koji se zahvalio u ime svih nagrađenih izrekavši svim Kastavcima veliko hvala.

Javno priznanje, posmrtno Zdenku Jurčiću, uručeno je njegovoj obitelji, supruzi Mariji, za doprinos razvoju sporta i promociji Kastva, te obitelji Borislava Jelušića, odnosno njegovoj supruzi Dijani, za dugogodišnje djelovanje i značajan doprinos razvoju Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari