Na prostoru riječke luke postavlja se niz konstrukcija za svjetlosno-zvučne instalacije povodom spektakularnog otvorenja EPK 2020.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na širem području riječke luke postavljaju se konstrukcije za umjetničke svjetlosno-zvučne instalacije koje će biti velika atrakcija na otvorenju Rijeke 2020 Europske prijestolnice kulture

Za potrebe središnje svečanosti otvorenja Europske prijestolnice kulture, koja se 1.2.2020. održava u riječkoj luci, započeli su radovi na postavljanju svjetlosnih instalacija u području luke.

Foto: Riječanin

Trenutno se dopremaju svi elemenata te provode radovi montaže svjetlosnih instalacija. Zbog toga će se sukcesivno zatvarati dio parkirnih mjesta na dijelu Adamićevog gata te na području Putničke obale.

OBAVIJEST ZA GRAĐANE: Zatvara se parking u luci, u tijeku radovi povodom otvorenja EPK

Foto: Riječanin

Podsjećamo, u sklopu programa Opere Industriale, kao središnjeg programa otvorenja EPK, na nekoliko lokacija u luci i na putu do luke postavlja se više svjetlećih, posebno za ovu priliku oblikovanih, umjetničkih instalacija.

Foto: Riječanin

Na Pixel Wallu, svjetlosnoj instalaciji koja se postavlja ispred zgrade Pomorskog putničkog terminala na lukobranu, ispisivat će se tekstualne poruke i iscrtavati piktogrami.

Foto: Riječanin

Instalacija Migrant Waves, koja se postavlja u nastavku lukobrana, podsjeća na luku kao mjesto migracija. Ona simbolizira i valove, morske i one zvučne.

Foto: Riječanin

Na De Francheskijevom gatu postavlja se instalacija Digital koja ukazuje na industrijsko-tehnološko naslijeđe Rijeke, dok instalacija Galeb pretvara tipične lučke dizalice u fascinantnu svjetlosnu skulpturu velikih dimenzija, koja slavi galebov let kao izraz slobode.

Foto: Riječanin

Podsjećamo, u Rijeci se 1.2. osim u području luke održava i cjelodnevni program otvorenja na više od 30 lokacija u središtu grada. Više od 70 cjelodnevnih programa, uz onaj središnji u luci, okupljaju na tisuće izvođača.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari