(FOTO, VIDEO) Smanjena visina sporne ograde na Adamićevom gatu

Foto: Riječanin

Lučka uprava Rijeka na ovaj je način ispoštovala obećanje dano Riječanima i riječkoj gradskoj vlasti

No mnoge ni ovaj potez neće zadovoljiti jer ustraju na tezi da između Riječana i mora na prostoru Putničke obale ne smije biti ograda.

(FOTO, VIDEO) ADAMIĆEV GAT: Duga ograda razdvaja gradsku marinu i Parkiralište Putnička obala!

(FOTO) Ograda o kojoj priča cijela Rijeka postavljena zbog jahte umirovljenog hrvatskog generala?

Ograda o čijem smo pojavljivanju na Adamićevom gatu prije nekoliko tjedana prvi izvijestili, u međuvremenu je izazvala mnoge primjedbe, prijepore pa i oštre reakcije predstavnika nekih riječkih političkih stranaka.

Gradonačelnik Vojko Obersnel pridružio se u svom komentaru “iznenađenim građanima” te je poručio kako će od Lučke uprave Rijeka zatražiti modificiranje (pre)visoke ograde.

“Podsjećam da je otvaranje Rijeke prema moru jedan od mojih osobnih ciljeva kao gradonačelnika. Danas su, recimo, upravo zbog toga Gat Karoline Riječke i riječki lukobran, naš Molo longo, mjesta okupljanja i popularne šetnice u kojima uživaju sve generacije Riječana. Ako je već potrebno postaviti zaštitu za brodice, kako ne bi bile na meti vandala ili iz bilo kojeg drugog razloga, ta zaštita svakako mora biti vizualno primjerenija….”, objavio je u svom priopćenju gradonačelnik Obersnel prije dva tjedna.

Ograda na Adamićevom gatu do kraja siječnja će se preoblikovati

Lučka uprava Rijeka na ovaj je način, smanjivanjem visine sporne ograde, ispoštovala obećanje koje je dala Riječanima, ali i riječkoj gradskoj vlasti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari