Najčarobniji Advent na Kvarneru ovog vikenda otvara svoja vrata!

Tijekom cijelog Rijeka Adventa posjetitelji će imati mnoštvo opcija kako provesti najveseliji mjesec u godini te brojne novitete u odnosu na prošlu godinu. Stavite rukavice na ruke, kapu na glavu, šal oko vrata i uronite u čaroliju Rijeka Advent!

Najbolji uvod u prosinačka događanja svakako je otvorenje klizališta „Morska pahuljica“, koje je zakazano za sutra 29. prosinca u 18 sati.

Klizalište „Morska pahuljica“ na Gatu Karoline Riječke, koje tvrtka Forum ugostiteljstvo iz Rijeke u suradnji s Gradom Rijeka organizira sedamnaestu godinu zaredom, sutra nagrađuje sve svoje posjetitelje besplatnim klizanjem od 18 do 22 sata.

Radno vrijeme klizališta za škole s područja grada Rijeke bit će radnim danom od 8 do 16 sati te će im, kao i dosadašnjih godina, Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke omogućiti besplatno klizanje i najam klizaljki. Građanima će biti na raspolaganju termini u popodnevnim satima i to radnim danom od 16 do 22 sata, a subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata. Cijena sata klizanja iznosi 20 kuna, a cijena najma klizaljki je 10 kuna.

Zadnjeg dana mjeseca studenog tradicionalnim paljenjem prve Adventske svijeće na Trgu Ivana Koblera i blagdanske rasvjete preko Korza do Trga Riječke rezolucije, zakoračit ćemo u čaroliju ovogodišnjeg Rijeka Adventa.

Prvu adventsku svijeću, 30. studenog u 17.30 sati, upalit će riječki nadbiskup i metropolita msgr.dr.sc. Ivan Devčić, a u programu će sudjelovati Mješoviti zbor Schola Cantorum Rijeka, Antonela Doko te Giorgio i Leonora Surian.

U večernjim satima za dobru atmosferu bit će zaduženi Duo Davor i Branko na Trgu Ivana Koblera, grupa Los Kolegos na Trgu 128. brigade HV  i Grooversi na Trgu Riječke rezolucije.

Prva adventska nedjelja već je tradicionalno rezervirana za početak prave božićne bajke na Trsatskom kaštelu.

Advent na Gradini svoja vrata otvara paljenjem 17 kilometara dugih lampica 1. prosinca u 18 sati. Prigodan program počinje u 17 sati, a svi posjetitelji uživat će uz melodije Vivien Gallete i Voljena Grbca unutra zidina Kaštela, uz dinamične Dellboyse u Nugentovom parku te na različitim lokacijama uz Vokalni studio Rijeka. Najmlađi će se moći družiti s Djeda Mrazom i njegovim vilenjacima. Po prvi puta ove godine i ulazak u Trsatski kaštel će biti veličanstven, gdje je postavljen 6 metara visok slavoluk u potpunosti ogrnut plaštom lampica.

Nakon veličanstvenog paljenja lampica na vrhu grada spustite se na otvorenje jedinstvenog Adventa u tunelima ispod grada koje započinje u 19 sati, a ove godine dolazi s još bogatijom ponudom.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Sve detalje i raspored programa manifestacije Rijeka Advent možete pronaći na mrežnoj stranici www.RijekaAdvent.com.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari