Najljepše i najrjeđe mačke Europe za vikend u Rijeci!

Savez felinoloških društava Hrvatske organizira u Rijeci u subotu i nedjelju dvije međunarodne izložbe, na koje je prijavljeno 180 pasminskih mačaka, od kojih su mnoge nositelji titule međunarodnih šampiona.

O atraktivnosti izložbe najbolje govori činjenica da će po prvi puta biti predstavljene izuzetno rijetke pasmine u rukama hrvatskih uzgajivača.

Tako će posjetitelji imati prilike vidjeti najmanju mačku na svijetu, Singapursku mačku, te vrlo rijetku Abesinsku mačku, potomka egipatskih mačaka. Kako je ove pasmine jako teško uvesti, radi se o prvim primjercima registriranima u hrvatskom felinološkom savezu. Publika će također moći vidjeti uživo bezdlaku mačku pasmine Sfinks, koja uvijek izazove pažnju na izložbama.

U dvorani Zamet tijekom dva dana bit će predstavljeno ukupno 20 pasmina.

U konkurenciji za titulu najljepših su Egzota, Perzijska mačka, Ragdoll, Sveta Birma, Američki Curl dugodlaki i kratkodlaki, Maine Coon, Neva Maskerada, Norveška šumska, Sibirska, Bengalska, Britanska kratkodlaka mačka, Burmanska, Kartuzijska, Singapurska mačka, Snow Shoe, Abesinska, Ruska plava, Sfinks i Tajlandska mačka. Natječu se uzgajivači iz čak sedam europskih zemlja: Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, te domaćina, Hrvatske, a sudit će felinološki suci iz Italije, Češke, Poljske i Hrvatske.

U ime grada domaćina izložbu će posjetiti zamjenik gradonačelnika Rijeke gospodin Nikola Ivaniš.

Posjetitelji najljepše i najrjeđe mačke Europe mogu pogledati od 10 do 19 sati u subotu te od 10 do 18 sati u nedjelju.

Najatraktivniji dio programa oba dana je Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu započeti u 17 sati, a u nedjelju u 16 sati. 

Cijena jednodnevne ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje. Također su u prodaji i obiteljske ulaznice, kao paket od 2 odrasle i 2 dječje ulaznice za 50 kuna.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari