Navijači na Kantridi istakli transparente s imenima propalih riječkih tvrtki

Foto: Riječanin

Situacija s brodogradilištem 3. maj očito je inspirirala dio navijača HNK Rijeke da i na ovaj način iskažu nezadovoljstvo privatizacijsko-pretvorbenom poviješću riječkog gospodarstva

U društvenim mijenama uslijed povijesnih silnica koje su utjecale ponajviše i na gospodarski sustav novouspostavljene samostalne države Hrvatske (a mnogi će taj povijesni proces nazvati i pretvorbeno-privatizacijskom pljačkom!), nestale su gotovo preko noći mnoge jake tvrtke koje su hranile desetine tisuća zaposlenika i i članova njihovih obitelji iz Rijeke i s riječkog područja.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Popis je zaista predugačak: Jugolinija/Croatia line, Torpedo, Hartera, Rikard Benčić, Brodomaterijal… pa i Riječka banka koja je izgubila svoj identitet i „utopila“ se u banku pod stranim vlasništvom.

Tom nizu, boje se Riječani, moglo bi se uskoro pridružiti i brodogradilište 3. maj, a to bi unatoč „zaklinjanju“ u nove, moderne tehnologije i moderne industrije doista značilo i zabijanje posljednjeg čavla u lijes industrijske Rijeke koja je privlačila desetke tisuće radnika s područja regije (i šire) u Rijeku u kojoj su mogli osigurati svoju egzistenciju i osnivati svoje obitelji.

Stoga je i ovaj protestni navijački „izlog transparenata“ posve razumljiva reakcija na trend koji znači i ekonomski poraz Rijeke, ali i gubitak jednog velikog dijela riječkog identiteta.

Foto: Riječanin

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari