KOZALA: U ponedjeljak počinju radovi druge faze na zamjeni toplovoda

Foto: Riportal/Ilustracija

Očekivano ukupno trajanje druge faze radova je tri mjeseca

U ponedjeljak, 10. rujna 2018. godine, započinju radovi druge faze zamjene toplovoda na distribucijskom sustavu toplane Kozala u ulici Ante Kovačića i OŠ Kozala. Očekivano ukupno trajanje druge faze radova je tri mjeseca.

TD Energo obavještava korisnike toplinske energije u naselju Kozala da u ponedjeljak, 10. rujna 2018. godine, započinju radovi druge faze zamjene toplovoda na distribucijskom sustavu toplane Kozala.

Drugom fazom radova bit će obuhvaćeni objekti na lokaciji:

Ulica Ante Kovačića, kbr. 20, 22 i 24
Osnovna škola Kozala

U sklopu radova, postojeće čelične cijevi zamijenit će se predizoliranim twin-pipe cijevima na sustavu distribucije toplinske energije iz postojeće toplane Kozala prema objektima koje se nalaze na distribucijskoj mreži.

Očekivano ukupno trajanje druge faze radova je tri mjeseca.

Tijekom trajanja radova, u zgradama na distribucijskoj mreži toplinske energije mogući su povremeni poremećaji u isporuci toplinske energije, no stanari objekata o tome će biti pravovremeno obaviješteni.

Za vrijeme izvođenja radova u naselju Kozala promet će biti usporen, a režim prometovanja reguliran odgovarajućom prometnom signalizacijom.

Stoga se stanovnici naselja mole za strpljenje, razumijevanje i poštivanje privremene signalizacije.

Radovima će se zamijeniti oko 350 metara toplovodnih cijevi.

Glavni izvođač, odabran putem postupka javne nabave u skladu s regulacijama Europske banke za obnovu i razvoj, uz čiju se suradnju projekt realizira je talijanska tvrtka Amarc DHP srl, a podizvođač građevinskih radova je tvrtka Kvarner graditeljstvo d.o.o.

Radi se o nastavku investicijskog ciklusa obnove sustava distribucije toplinske energije u gradu Rijeci koji je započeo obnovom toplovoda u naselju Vojak 2015., a nastavio se radovima u naselju Srdoči 2017. godine te u naseljima Škurinje i Podmurvice ove godine.

Zamjena toplovoda u naselju Kozala unaprijedit će učinkovitost prijenosa topline od toplane do podstanica zgrada. Iskustva ranijih faza projekta obnove toplovoda u Rijeci pokazala su smanjenje emisije CO2 i troškova održavanja, što je dovelo do smanjenja toplinskih gubitaka mreže za 10-15%, kao i smanjenja u gubicima vode i potrošnje električne energije.

Za sve dodatne informacije o radovima na zamjeni toplovoda u naselju Kozala možete nam se obratiti pismenim putem (Energo d.o.o., Dolac 14/I, 51000 Rijeka), elektroničkom poštom (info@energo.hr) ili telefonski (353-040). Također, informacije o radovima redovito će biti objavljivane na Energovim internetskim stranicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari