(NE)FORMALNI POSJET?! Mnogi u Rijeci danas komentiraju odjeću predstavnika Rima koji su posjetili školu i gradsku upravu

Foto: Pixsell (obrada: Riportal.hr)

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi danas je sa suradnicima boravila u službenom posjetu Rijeci

Rimska delegacija posjećuje Rijeku u sklopu projekta “Il confine orientale italiano: una drammatica storia europea” – Viaggio in Venezia Giulia, Istria, Fiume / „Istočna granica Italije: dramatična europska povijest” – Venezia Giulia, Istra i Rijeka, kojeg Grad Rim tradicionalno organizira posljednjih desetak godina za rimske srednjoškolce.

Delegacija Grada Rima na čelu s gradonačelnicom Virginiom Raggi posjetila je Srednju talijansku školu u Rijeci (Scuola media superiore italiana Fiume) gdje se upoznala s radom škole u društvu predstavnika škole i Edite Stilin, županijske pročelnice za školstvo.

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi u službenom posjetu Rijeci, stajališta Rijeke i Rima vrlo bliska 

I dok u okruženju Srednje talijanske škole casual stil gradonačelnice Virginije Raggi nije izazvao posebnu pozornost srednjoškolaca kojima je vjerojatno izgledala koa jedna od njih, njezine (pomodno?) izlizane traperice, jednostavna siva majica i “cipele za svakodnevnu šetnju” upadale su u oči na fotografijama sa svečanog prijema rimske delegacije u u Gradu Rijeci.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Slično obučeni bili su i njezini suradnici, što je – takav je dojam – u neugodan položaj stavilo i generalnog konzula Italije u Rijeci Davidea Bradaninija koji je na prijemu bio odjeven kao diplomat “od formata”. U odijelima su bili i predstavnici Grada Rijeke na čelu s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom.

Možda se delegacija Rima na čelu s gradonačelnicom Raggi nije željela zamarati presvlačenjem odjeće na putu srednja škola/gradska uprava?

Iako je Virginia Raggi na mjesto gradonačelnice Rima izabrana kao predstavnica populističkog pokreta/stranke Pokret 5 zvijezda, koja se između ostaloga diči brigom za siromašne dijelove talijanske populacije te se shodno tome ne želi razmetati povlasticama i luksuzom, ova talijanska odvjetnica i političarka u nekim drugim prilikama itekako se zna lijepo obući, mogli bi reći sa stilom i čak dozom – prestiža.

No možda je Virginia Raggi, iz perspektive gradonačelnice jedne od najznačajnijih europskih metropola, jednostavno zanemarila protokol smatrajući da se za posjet riječkoj gradskoj upravi i ne treba posebno dotjerivati…?

Inače, Raggi je na dužnost gradonačelnice izabrana 2016. u izborima koji su u to doba smatrani velikim probojem Pokreta 5 zvijezda, stranke koja je uvijek promicala besprijekorno čist imidž i obećala ”očistiti” talijanski glavni grad od korupcije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari