Njemačka policija PU primorsko-goranskoj darovala opremu vrijednu 73.650,05 kuna

Oprema će se koristiti u preventivnom radu policije s građanima,  a prva su ju u okviru interaktivne radionice isprobala djeca iz dječjeg vrtića Kvarner

U Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke danas je održana svečana primopredaja opreme darovane Policijskoj upravi primorskogoranskoj za potrebe policije u području prevencije.

IMG_1771

Primopredaji su nazočili časnik za vezu Savezne policije Veleposlanstva SR Njemačke u Zagrebu, Marco Weiser, zamjenik načelnice Policijske uprave primorsko-goranske Jasmin Brkljača, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, predstavnici MUP-a, Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, pravosuđa, odgojno-obrazovnih ustanova, udruga, te državni i policijski službenici, kao i ostali gosti.

Riječ je o audio, foto, informatičkoj i drugoj multimedijalnoj i promotivnoj opremi namijenjenoj opremanju Informativnog centra za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, a njena ukupna vrijednost iznosi 73.650,05 kuna.

IMG_1775

Oprema će se funkcionalno koristiti u različitim oblicima preventivnog rada policije s građanima što će ukupno doprinijeti razvoju sustava prevencije u smislu kvalitetnije komunikacije i interakcije s građanima, odnosno, unaprjeđenju rada samog Informativnog centra za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke.

Prilikom obraćanja javnosti, uz zahvalu njemačkoj policiji i Gradu Rijeci, zamjenik Brkljača naglasio je kontinuitet izvrsne suradnje s njemačkim kolegama, koji će i ovom darovanom opremom pomoći u provedbi prevencije kriminaliteta na području grada Rijeke.

Časnik za vezu Weiser iskazao je zadovoljstvo što ravnopravno već godinama uspješno i na visokoj profesionalnoj razini surađuju njemačka i hrvatska policija te dodao da će se takav odnos nastaviti i ubuduće.

IMG_1778

Zahvale na darovanoj opremi i suradnji uputili su i zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović te Sandra Veber, voditeljica Službe prevencije u Ravnateljstvu policije MUP-a RH.

U okviru spomenutog događanja, Odjel prevencije Policijske uprave primorskogoranska organizirao je u suradnji s Centrom za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ i interaktivnu radionicu na temu „Policajac – moj prijatelj“.

Radionica, u kojoj se koristila i donirana oprema, održana je za polaznike dječjeg vrtića Kvarner iz Rijeke koja su imali priliku upoznati se s poslovima policije, posebice o ponašanju u prometu, o zanimljivostima koje forenzika kao znanstvena disciplina otkriva prilikom kriminalističkih istraživanja i ostalo. To su samo neke od tema koje su policijski službenici približili najmlađoj populaciji.

IMG_1779

Uz to održano je i interaktivno-edukativno predavanje o društveno odgovornom ponašanju koje se provelo u sklopu druge radionice „Važnost zaštite okoliša“. Tu je predstavnik Komunalnog društva „Čistoća“ iz Rijeke djecu upoznao s važnosti zaštite okoliša i prirode, kao i o inkriminiranim ponašanjima protiv okoliša.

U glazbenom dijelu svečane primopredaje nastupio je Ivan Mužić, učenik Osnovne glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov iz Rijeke koji je na harmonici izveo prigodnu glazbenu točku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari