(FOTO&VIDEO) RIJEČKI DANI PALAČINKI: Današnje uživanje u palačinkama prekinuo popodnevni prolom oblaka

Kišno riječko proljeće ove godine zaista ne ide na ruku organizatorima brojnih programa na otvorenom

Kiša je spriječila i za poslijepodne planirano svečano otvorenje Prvog festivala palačinki u Rijeci što je na Gatu Karoline Riječke od 18 sati trebalo biti popraćeno i zabavnoglazbenim programom, sve u sklopu (slatke) proslave Dana Sv. Vida odnosno Dana grada Rijeke.

Na sreću, onaj gastronomski dio, već jednom odgođen zbog lošeg vremena, startao je danas ujutr0, na zadovoljstvo mnogobrojnih Riječana koji su već tijekom prijepodneva pohrlili na Gat probati neki od slanih i slatkih specijaliteta.

IMG_1793

A ponuda je bila zaista bogata – uz bogatu ponudu palačinki i raznih slanih i slatkih slastica, cocktail majstori pripremali su festivalske koktele koji idu uz specijalitete nekoliko palačinkarnica koje su se sa svojim štandovima smjestile na Gatu.

IMG_1782

Riječani su mogli uživati u okusima nizozemskih Poffertjesica, japanskih palačinki iz Confusion Buddha Bara, meksičkih Master Grill palačinki punjenih gurmanskom pljeskavicom, zdravih vege palačinki Hrvatskih divota, bezglutenskih palačinkica Udruge UNUO i zagrebačke palačinkarnice Milky koja je tijekom jutra provukla najviše palačinkoljubaca.

Nadamo se da će kiša tijekom večeri stati, i da se program nastavlja prema rasporedu odmah izjutra!

IMG_1792 IMG_1790 IMG_1789 IMG_1788 IMG_1787 IMG_1786 IMG_1785 IMG_1784 IMG_1783

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari