NOVI ADUT KVARNERA: Kod Brseča će niknuti Golf-resort s 18 polja, vilama, umjetnim jezerima…!

Izgradnja golf igrališta Opatijskoj Rivijeri daje dodatnu vrijednost

Na području sjeverno od Brseča planirana je izgradnja Golf igrališta sa 18 polja s pratećim sadržajima, golf kućom s hotelskim smještajem te manjim brojem kuća i vila.

Nakon donošenja Strategije razvoja turizma RH i Akcijskog plana razvoja golfa u RH stečeni su preduvjeti za realizaciju ovog projekta Općine Mošćenička Draga.

Danas je održan inicijalni sastanak načelnika Općine Mošćenička Draga s gradonačelnikom Opatije te načelnicima Općina Lovran i Matulji s ciljem zajedničke podrške ovom projektu, donosi portal Grada Opatije (www.opatija.hr)

Poznato je da golf sadržaji produžuju turističku sezonu na gotovo cijelu godinu. Turističke statistike govore da je vrhunac golf sezone od veljače do lipnja te od rujna do studenog.

Golf igralište Brseč imat će veliki doprinos podizanju kvalitete ponude cijele Opatijske rivijere te stoga ovaj projekt u potpunosti podupiremo, istaknuo je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Golf igralište Brseč je uvršteno u Županijski i Općinski prostorni plan, napravljen je idejni projekt a trenutno se priprema dokumentacija za izdavanje lokacijske dozvole. Projekt će biti ponuđen potencijalnim investitorima i partnerima kako bi se zatvorila financijska konstrukcija.

U prilogu su fotografije iz „Prostorne studije Turističke zone Brseč“ koju je za Općinu Mošćenička Draga izradio arhitektonski studio 3LHD.

U studiji se između ostaloga navodi:

Predmet studije je prostorno i programsko smještanje atraktivnog sportskog sadržaja – golf igrališta u izrazito vrijedan prostor, kako po svojim prirodnim obilježjima tako i položajem u užoj i široj regiji.

Smješten podno Učke, ovaj prirodno zaštićen prostor u oblikovnom je smislu amfiteatar, prekriven gustom i neprohodnom vegetacijom. S lokacije ispresjecane stazama i puteljcima pruža se izuzetno kvalitetan pogled na Kvarner, Riječki zaljev i otok Cres. Državna cesta dijeli zonu studije na tri dijela.

Naselje Brseč uzdiže se kao srednjovjekovna urbana formacija na stjenovitoj litici 160 metara iznad mora i prirodnih šljunčanih uvala zaklonjenih stjenovitom obalom. Još su dva prostorna akcenta prisutna u krajoliku: gradsko groblje s crkvom sv. Stjepana i crkva sv. Magdalene na hridi visoko iznad mora.

Lokacija je kvalitetno povezana sa svim važnim gradskim centrima u široj i užoj regiji – od Rijeke svega 50 min vožnje, od Venecije cca 265km udaljenosti. Zato odabir golfa kao dodatne turističke ponude za sobom povlači i razvoj cijele zone u gospodarskom smislu ali u kontroliranim uvjetima, ostvaruje dodatnu kvalitetu i ne narušava zatečeni prirodni ambijent.

U zoni obuhvata studije prostornim su planom definirane dvije osnovne namjene: sportsko-rekreacijska površine 85,6ha, namijenjena golf igralištu i ugostiteljsko-turistička površine 4,7ha predviđena za smještaj turističkog naselja Brseč. U sklopu igrališta predviđena je izgradnja golf kuće s hotelom te izgradnja smještajnih jedinica – vila uz rub igrališta….“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari