Računi 3. maja i Uljanika u blokadi! Radnici tvrde: ‘Znamo o kojim je tvrtkama riječ’

Uljanikovci poručuju da znaju o čemu se radi i kako je došlo do blokade

Policija je u ponedjeljak potvrdila da po nalogu Državnog odvjetništva provodi izvide u Uljanik Grupi (OVDJE), a danas su računi Uljanika i 3. maja ponovno u blokadi, što je potvrdila i Fina.

Iako još nije službeno potvrđeno tko je blokirao račune, navodno je riječ o više tvrtki među kojima su Jakara, PEEM, Ćosić promet, HEP, UTP i još neki…

Zagrebačka burza je jutros obustavila da je došlo do pada cijene dionica i obustave trgovanja dionicama Uljanika.

Uljanik: Imamo informacije o blokadi

Iz Uljanika su priopćili da ne mogu ništa reći prije nego se objavi obavijest na Zagrebačkoj burzi, no da znaju o čemu se radi i kako je došlo do blokade.

Otkazali gradnju brodova

Podsjetimo, norveška kompanija Siem Shipping Inc. otkazala je 1. rujna Uljaniku ugovore o kupnji četiriju brodova, a javnost je o tome obaviještena jučer preko Zagrebačke burze.

U priopćenju se navodi kako “zbog nemogućnosti Uljanika da isporuči brod sukladno odredbama iz ugovora o gradnji broda sklopljenog s kompanijom Automarine Transport Inc. s Kajmanskog otočja za brod za prijevoz automobila i kamiona – 7000 ceu, Uljanikova gradnja 514, kupac je 1. rujna 2018. jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda te ugovor više nije obvezujući za ugovorne strane”.

Isti kupac je raskinuo i ugovor o gradnji broda za prijevoz automobila i kamiona, gradnja 515 identičnih tehničkih značajki, na kojem su aktivnosti na zahtjev kupca već ranije obustavljene. Također, Siem Shipping Inc. jednostrano je raskinula ugovore o gradnji brodova za prijevoz automobila i kamiona, novogradnje 524 i 525 na kojima su sve aktivnosti ranije obustavljene na zahtjev kupca te fizička proizvodnja brodova nije ni počela.
Vijesti.hr

VIDEO DANA: