POLAGANJE VIJENACA

Obilježena 29. obljetnica 128. brigade Hrvatske vojske „Sveti Vid“

Foto: Rijeka.hr

U sklopu obilježavanja 29. obljetnice osnutka 128. brigade Hrvatske vojske „Sv. Vid“ položeni su vijenci na spomenik na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Vijence su položili i svijeće upalili predstavnici Udruge 128. brigade Hrvatske vojske „Sv.Vid“ Rijeka na čelu s predsjednikom Ivanom Lergom.

U ime Grada Rijeke počast poginulim braniteljima odali su zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu Mladen Vukelić, dok su u ime Primorsko-goranske županije položili vijence predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i savjetnik za razvoj civilnog društva Zlatko Mihelec.

Foto: Rijeka.hr

Nakon polaganja vijenaca, u Katedrali sv. Vida služena je sveta misa za poginule hrvatske branitelje.

128. brigada Hrvatske vojske osnovana je 22. listopada 1991. godine, kao jedina brigada na području RH koju su u potpunosti činili pripadnici teritorijalne obrane. Nakon izvršenja zadaća na području Rijeke, prebačena je na područje Like gdje je branila hrvatski teritorij. Također je sudjelovala u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja te dala značajan doprinos u konačnom oslobođenju našeg teritorija. Kroz brigadu je prošlo 7500 ljudi s područja Rijeke i iz okolnih općina i gradova.

Foto: Rijeka.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari