POPLAVE U GRADU

Video | AUTOBUS AUTOTROLEJA PUN VODE! Nevjerojatni prizori u Rijeci, vozač položio i za upravljanje amfibijom?!?

Foto: Čitateljica/Facebook-Problemi u prometu Rijeka i okolica

Na Rijeku i okolicu rano poslijepodne sručilo se još jedno snažno kišno nevrijeme i tradicionalno prouzročilo velike probleme na cestama. Neke poznate kritične lokacije u trenu su se pretvorile u – bazene!

Baš kao što su meteorolozi i najavljivali, na Kvarneru nas je zadesila još jedna prava jesenska nepogoda, a iznimno obilna kiša pogodila je naš grad ali i brojna okolna mjesta.

Zbog jake kiše brojne ceste ponovno su se pretvorile u rječice, a ona poznata ”problematična za padaline” mjesta gotovo da su uzrokovala blokadu u prometu.

Video: Ž. Đorđević

Tako su primjerice prometnice na Mlaci i podvožnjak kod 3. maja bili potpuno pod vodom, a ovoga puta snažne oborine poplavile su i bus Autotroleja koji je prometovao središtem grada.

Naša čitateljica poslala nam je video koji prikazuje pomalo i neopreznu vožnju vozača Autotroleja kroz “jezero” na cesti. Voda je prodrla u autobus, i to u velikoj količini, pa su se putnici morali snalaziti i podizati noge na sjedala kako bi ostali na suhom!

Video: M. Ilijanić

Iako se na snimci čuje negodovanje nekolicine putnika, vozač ili nije primijetio prodor velike količine vode u vozilo, ili je smatrao da je vozni red najvažniji – uzimajući u obzir da se slične situacije s poplavljenim prometnicama svako malo ponavljaju u Rijeci?!

Pravi odgovor (još) ne znamo, no sigurno je kako je ova vožnja na mnoge načine šokantna i u potpunosti bizarna. Pa i u “gradu koji teče”!

Foto: Boris Manojlović

Na nekim gradskim prometnicama bujice su iz ležišta izbacivale šahtove pa se vozačima, ako baš moraju voziti, preporuča izuzetno oprezna vožnja.

Foto: Facebook/I.I.B./Problemi u prometu Rijeka i okolica

U nekim dijelovima grada moraju intervenirati i vatrogasci.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 14 sati najviše kiše palo je u zaleđu Kvarnera i Gorskom kotaru, od 30 do 60 litara po kvadratnom metru.

Video: D. Jovanović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari