PREDIVNE FOTKE

Objavljeni rezultati natječaja “Fotkaj Mlaku 2021”; Pogledajte tko su dobitnici nagrada

Foto: Renato Pavlović

Vijeće MO Mlaka povodom Dana mjesnog odbora organiziralo je šesti po redu natječaj “Fotkaj Mlaku 2021” na kojem je sudjelovalo 34 autora s 92 fotografije.

Selektor Borislav Božić, prof. voditelj Škole fotografije Rijeka odabrao je 5 najboljih fotografija čiji autori su nagrađeni honorarom u iznosu od 400,00 kn.

“Projekt Fotkaj Mlaku iz godine u godinu donosi nizove fotografskih slika s novim viđenjima istoga ambijenta, istoga prostora. Pored interpretativnog svojstva fotografije, koja ovisi o kreativnom statusu autora koji je radi, fotografija ima još jedno važno svojstvo, a to je dokumentarnost. Dakle, ma iz kojih pobuda radili fotografiju, ona će u sebi uvijek imati manje ili više izraženu činjenicu dokumentarnosti motiva ili scene koju fotografiramo. Tako je to i s fotografijama Mlake. Koliko god u njima tražili ljepotu ili originalnost autorova pristupa, uvijek ćemo jednim dijelom tu istu fotografiju gledati i kao dokument iz kojeg čitamo sve mijene u rečenom prostoru. Ovo dvojako ili višestruko značenje fotografije samo govori o njenom značaju i važnosti u našemu svakodnevnom životu”, ističe Božić.

Nagrađene fotografije

Renato Pavlović – Portret na pruzi
Debora Stanišić – Mokra igra
Marijan Matković – Tornjevi
Vanja Pastuhović – Vitomir

 

Mirko Dabic – Lanterna u plavom satu

Fotografije po izboru selektora

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views