VRAĆANJE REPUTACIJE

Galerija | Obnavlja se Lječilišni centar Veli Lošinj. Vrijednost investicije oko 24 milijuna kuna!

PGŽ nastavlja ulaganja u zdravstveni turizam Lošinja

Počeli su radovi III. faze projekta “Revitalizacija lječilišnog centra Veli Lošinj”. Ovom fazom obuhvaćeni su radovi na objektima Park II i kuhinja čime će se podići kvaliteta rada i pruženih usluga u djelatnosti pripreme i usluživanja hrane. Procijenjena vrijednosti investicije iznosi oko 24 milijuna kuna.

Zamjenica župana Marina Medarić podsjetila je kako je revitalizacija Lječilišnog centra Veli Lošinj jedan od najvećih investicijskih zahvata u objekte zdravstva, a cilj je tih ulaganja brendiranje same Ustanove, otoka Lošinja i regije Kvarnera kao destinacije zdravstvenog turizma.

“Ovime pokazujemo da nam, neovisno i o ovim neizvjesnim vremenima, kontinuirano ulaganje u kvalitetu usluga naših zdravstvenih ustanova ostaje prioritet”.

Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić pohvalila je suradnju s PGŽ kao i županijskim ustanovama:

“U ovo neizvjesno vrijeme, kada niti gospodarstvo niti gradovi i županije nisu sigurni kolike će posljedice ostaviti koronavirus, to što Županija nastavlja sa ovim projektom budi nadu u bolju budućnost. Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo velikih ulaganja u naše Lječilište što me posebno veseli jer upravo revitalizacijom ove ustanove te proširenjem njenih kapaciteta, kao i dizanjem kvalitete usluga stvaraju se osnovne pretpostavke za vraćanje reputacije koju je ovaj centar imao prije više od 125 godina, još od kraja 19. i početka 20. stoljeća.”

Ravnateljica Ustanove Renata Žugić istaknula je kako će se po završetku radova osigurati dovoljan kapacitet sjedećih mjesta u restoranu za sve korisnike ustanove, pristupačnost osobama s poteškoćama u kretanju prostoru restorana, topla veza između objekata Park II i Villa Elisabeth, skladišni prostori za namirnice te adekvatni radni prostori za djelatnike uprave i računovodstva.

Omogućit će se i puna implementacija HACCP-a standarda te se dobiti dodatnih devet smještajnih jedinica za korisnike ustanove.

Podsjetimo, kroz dosadašnje faze radova provedena je rekonstrukcija objekta bivšeg dvorca habsburškog nadvojvode Karla Stjepana – današnja Villa Elisabeth, vanjskih vodovodnih, kanalizacijskih, energetskih, hidrantskih i telekomunikacijskih kanala kao i rekonstrukcija, dogradnja i nadogradnja objekta Medicinski trakt – Centar zdravlja Magnolija.

Obilježavanju početka radova prisustvovali su predstavnici Grada Malog Lošinja, projektnog tima, izvođača radova te projektant i nadzorni inženjeri.

Foto: PGŽ

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari