ODLIČNO! Laserski uređaj najnovije generacije stigao na Kliniku za urologiju

Putem sofisticiranog uređaja danas je uspješno obavljen i prvi operativni zahvat

Na Klinici za urologiju KBC-a Rijeka instaliran je novonabavljeni laserski uređaj najsuvremenije generacije. Putem sofisticiranog uređaja danas je uspješno obavljen i prvi operativni zahvat.

Nova oprema je ujedno i temelj za formiranje Centra za lasersku urologiju s posebnom operacijskom salom pri Klinici za urologiju.

Vrhunskim uređajem bit će moguće obavljanje zahvata kao što su operacije kamenaca u mokraćovodu i u bubregu, operacije malignih tumora mokraćovoda te kanalnog sustava bubrega. Također, izvodit će se operacije uvećane prostate, operacije suženja mokraćne cijevi i operacije malignih tumora mokraćnog mjehura.

Uporaba lasera u navedenim zahvatima dovest će do kraće hospitalizacije, bržeg oporavka i mobilizacije bolesnika te značajno manjeg gubitka krvi, jer se radi o beskrvnim i minimalno invazivnim operacijama.

Procjena je kako će se uporabom lasera na Klinici za urologiju godišnje izvršiti preko 1000 operacija. Za potrebe rada s laserskim uređajem riječki liječnici prošli su posebnu obuku u Italiji, Austriji i Francuskoj.

Bolnica je uređaj nabavila iz vlastitih sredstava u znatno povoljnijem aranžmanu, a tržišna vrijednost lasera procjenjuje se na 500.000 kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views