SVE PO PREPORUKAMA?!

Ogorčena Riječanka: “Gdje su dispenzeri?! U autobusima Autotroleja ne može se držati fizička distanca!”

Foto: Pixsell/Alan Volarić-VGKT

“Kao korisnik javnog prijevoza moram iznijeti mišljenje o stvarnom stanju u autobisima Autotroleja”, napisala nam je čitateljica

“Prva stvar – neka u Autotroleju objasne kako i gdje putnici pri ulasku u vozilu mogu (i moraju!) dezinficirati ruke? Gdje su ti dispenzeri?

Druga stvar, najavljeno je i preporučeno da se javnim prijevozom građani koriste isključivo za odlazak na posao i s posla te za eventualne neodgodive poslove. No iz viđenoga svi znamo da to nije tako – većina putnika su umirovljenici (poneki i kašljucaju!) a oni se svrstavaju u rizičnu skupinu i već tjednima umoljavaju da budu savjesni i da #ostanudoma.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zar ti umirlvkjenici ne razmišljaju o tome da možda netko od radnika neće moći ni smjeti ući u autobus jer je propisano ograničenje broja putnika koji se mogu prevoziti, ovisno o veličini autobusa? Nitko ih ne degradira, i oni imaju pravo na život, ali moraju shvatiti ozbiljnost situacije”, piše nam čitateljica I. B. koja je na kraju zaključila: “Nema šanse da u autobusima “harmonikama” propisanih 50 putnika drži propisanu socijalnu distancu od 1-2 metra.

Podsjetimo, od ponedjeljka 27. travnja počela je normalizacija a Autotrolej je dao upute o načinu korištenja javnog gradskog prijevoza.

Prema tim uputama, prilikom ulaska u vozilo obavezna je dezinfekcija ruku putem dispenzera.

Obavezno je korištenje zaštitnih maski, bilo koje vrste, može i zaštita maramom ili šalom.

Korisnici trebaju održavati socijalnu distancu s razdaljinom od minimalno jednog metra, te se s tim u vezi, ovisno o vrsti vozila, smanjuju i prijevozni kapaciteti na način:

minibus vozilo – 15 putnika
standardni autobus – 30 putnika
zglobni autobus – 50 putnika

Iz Autotroleja mole korisnike da o navedenom vode računa, odnosno da ne ulaze u vozilo, ukoliko procijene da je u istom nemoguće održati socijalnu distancu.

Za ulaz i izlaz iz vozila koriste se srednja i zadnja vrata, s tim da se do konca ovog tjedna očekuje montaža zaštitnog pleksiglasa kod vozača, što će omogućiti i ulazak na prva vrata.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Korisnici javnog gradskog karte za prijevoz trebaju kupiti unaprijed na prodajnom mjestima KD Autotrolej, te na kioscima Tiska i iNovina.

Prijevoz je namijenjen prvenstveno osobama koje odlaze na posao ili imaju neodgodive obveze.

Preporuka ostalima, a posebno umirovljenicima i starijim osobama, da ne koriste javni prijevoz, ako im to nije neophodno nužno, te da isti u takvim slučajevima koriste izvan vršnih perioda radi vlastite sigurnosti i sigurnosti svih ostalih korisnika.

Preporuka je i apel svim korisnicima koji osjećaju neki od simptoma zaraze koronavirusom, poput kašlja ili temperature, da ne koriste javni gradski prijevoz.

No kako vidimo i po priloženoj fotografiji, malo se koja od ovih preporuka doista i – poštuje!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari