ZAISTA LIJEPO!

Općina Matulji obnovila Dom Rukavac; Novouređeni prostor izgleda sjajno!

Uređeni i prikladnom opremom i namještajem opremljeni prostor koji se Udruzi stavlja na raspolaganje uključuje dvije velike prostorije za različite svakodnevne aktivnosti korisnika prostora, potpuno opremljenu novu kuhinju i sanitarne čvorove

Danas su u Domu Rukavac predstavnici Općine Matulji, načelnik Vedran Kinkela i zamjenik načelnika Eduard Baćić, zajedno s predstavnicima Udruge umirovljenika i starijih osoba Općine Matulji, predsjednicom Udruge gđom. Sonjom Vlah i voditeljicom programskih aktivnosti u Udruzi gđom. Anom Jantolek, javnosti prezentirali novouređeni prostor financiran sredstvima Općine u sklopu Doma Rukavac.

Prostor će najviše koristiti Udruga umirovljenika za svoje brojne svakodnevne aktivnosti koje provodi ili planira provoditi i koje su najvećim dijelom sufinancirane sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta ”Aktivni umirovljenici – dugovječni stanovnici”. Cilj projekta je veća socijalna uključenost umirovljenika u društveni život zajednice koja se može ostvariti na mjestima poput ovog gdje se umirovljenici mogu svakodnevno okupljati, družiti, provoditi razne zajednički aktivnosti samostalno i sa drugim aktivnim članovima društvene zajednice.

Uređeni i prikladnom opremom i namještajem opremljeni prostor koji se Udruzi stavlja na raspolaganje uključuje dvije velike prostorije za različite svakodnevne aktivnosti korisnika prostora, potpuno opremljenu novu kuhinju i sanitarne čvorove.

Udruga umirovljenika broji veliki broj članova i već sada provodi veliki broj aktivnosti za svoje članove, od jezičnih, plesnih, kreativnih, psihoterapijskih radionica, dnevnih tjelovježbi, tečaja joge, do organizacije izleta, kulturno-umjetničkih večeri, piknika, predavanja, kao i sudjelovanja u raznim događanjima i manifestacijama u organizaciji Općine.

“Uređenjem ovog prostora i stavljanjem na raspolaganje za korištenje omogućuje se dodatno podizanje standarda u društvenom okupljanju kako umirovljenika tako i cjelokupne društvene zajednice. Kako bi se to u potpunosti i postiglo Udruga u suradnji s Općinom kontinuirano radi na aktivnom uključivanju svih zainteresiranih u projektne aktivnosti.”, priopćili su iz Općine Matulji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari