OPASNE PREPREKE

OPET SAJLE! U kastavskoj šumi postavljene smrtonosne zamke, biciklisti oprez!

Foto: Facebook/N.B.B.

Biciklisti, ali i motociklisti, već su navikli na opasnosti kojima su izloženi vožnjom šumama i općenito prirodom, no posljednjih godina opasnosti je sve više jer vozači nalijeću na opasne zamke koje ilegalno postavlja – čovjek!

Ovoga puta, sajlu ”namontiranu” u kastavskoj šumi primijetila je slučajna prolaznica N.B.B. koja je o svemu obavijestila sugrađane objavom na svom Facebook profilu. Objava se potom počela širiti društvenim mrežama…!

Sajle su postavljene na šumskom putu te na svu sreću, čini se, za sada nisu prouzročile tragediju, a naknadno su ih uklonili komunalni redari. Ipak, ostaje mnogo neodgovorenih pitanja kada je riječ o postavljanju ovako opasne prepreke. ”Kome uopće padne na pamet postaviti ovakvu smrtonosnu prepreku?!?”, najčešći je komentar na društvenim mrežama.

Postoji mogućnost da se radi i o nečijem ”ograđivanju” terena, odnosno da vlasnik posjeda na ovaj način pokušava spriječiti nedozvoljeno prolaženje svojim terenom. Ipak, ako to i je slučaj, učinio je to potpuno ilegalno, bez valjanih oznaka i korištenja dozvoljenih materijala za “ograđivanje”.

Na sve je reagirao i gradonačelnik Kastva Matej Mostarac koji je komentirao: “Ograđivanje šumskih posjeda sajlama je za svaku osudu pogotovo nakon nedavnog tragičnog događaja. Postoji niz drugih načina da se ogradi zemljište ili spriječi prolazak biciklista i motociklista, a nevidljiva sajla to nije nikako jer ugrožava ono najvrjednije – ljudski život!

Odmah smo na teren poslali komunalnog redara, a učinit ćemo sve što je u našoj moći da se počinitelj pronađe u suradnji sa susjednom općinom na čijem je području zabilježen ovaj posljednji slučaj. Ono što svi možemo je odmah reagirati kada vidimo sajle na šumskim prolazima te ih ukloniti ili barem zavezati nešto na njih kako bi ih učinili vidljivima. Hvala svima koji su nam javili!”

Pozivamo sve vozače i šetače da pripaze u vožnji, ali i šetnji šumama koje katkada samo naizgled djeluju pitomo…!

Foto: Facebook/N.B.B.
Foto: Facebook/N.B.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari