OREHOVICA: Nova horizontalna signalizacija na ozloglašenom račvanju!

Foto: ILUSTRACIJA/Riportal

Riječ je o račvanju koje je mnogim turistima ali i domaćim vozačima zadavalo glavobolje tijekom proteklih godina

Ovih dana na prilazu Rijeke sa sjevernog prometnog koridora, odnosno na prijezu autoceste Rijeka-Zagreb u brzu cestu odnosno riječku zaobilaznicu, osvanula je nova horizontalna prometna signalizacija.

Odlična je to novost s obzirom na to da je riječ o problematičnom dijelu prometnice, račvanju koje je mnogim turistima ali i domaćim vozačima zadavalo glavobolje tijekom proteklih godina.

U tolikoj mjeri da su se tu događale teške prometne nesreće, a mnogi vozači, kada bi “promašili” željeno skretanj,e vraćali su se često nepropisnom vožnjom unatrag, ugrožavajući na taj načun druge sudionike u prometu.

Foto: Riječanin

 

U gotovo jednako teškoj nevolji našli bi se oni vozači, pretežno stranci, koji bi promašili željeno skretanje pa bi umjesto, recimo prema Krku, izlazili desno čime bi izašli s autoceste na koju se na tom čvoru ne mogu više vratiti pa moraju voziti ili do Vežice pa natrag na autocestu ili kroz središte Rijeke do nekog drugog ulaza na zaobilaznicu…

Nadamo se da će novom signalizacijom biti i manje problema u prometu!

Foto: Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari