Otkriven krivac za poplave na gradskoj tržnici, požare na autobusima Autotroleja – i još štošta!

Foto: Mateo Levak/Riječanin

To je zloglasni Krešo Mići Štrajkić, pust podignut danas na zid zgrade Pomorskog fakulteta

Karnevalska udruga Pom-F-Ri i ove je godine vrlo pronicljivo i studiozno otkrila krivce za sve nedaće u gradu, županiji i puno šire. Krivac je samo jedan – Krešo Mići Štrajkić – nitkov od pusta koji je obješen u dvorištu riječkog Pomorskog fakulteta!

Pust Krešo Mići Štrajkić nosi krivnju za sve loše što se dogodilo u prošloj godini, a nakon čitanja optužnice podignut je na zid zgrade Pomorskog fakulteta gdje će čekati izvršenje kazne.

Optužnica ga tereti za impozantan niz nedjela!

Kriv je jer “Vakula nije pogodio vremensku prognozu, zbog gradnje Krežimirove ulice koja neće biti dovršena na vrijeme, za cirkus u saboru, jer je Rijeka poznata po kiši, zbog poplava na gradskoj tržnici, jer autobusi Autotroleja i dalje gore, jer auti blokiraju vlakove u centru Rijeke, zbog slika koje Maja Šuput i Neven Ciganović ovjavljuju na Instagramu, jer je Armada bojkotirala navijanje, jer mladi odlaze iz države, jer Lino još uvijek nije naučio imena svih igrača u svojoj ekipi, jer umirovljenici i dalje prelaze cestu mimo pješačkog…” i tako dalje i tako dalje!

Ne bi nikako voljeli biti u koži (plahti) Kreše Mićeg Štrajkića: visjet će na zidu Pomorskog do daljnjega, a kada Riječki karneval dođe svome kraju čeka ga tradicionalna i neizbježna lomača na moru, kako bi i sve ove ružne stvari otišle s njime!

Krešo Mići Štrajkić nije lako podnio presudu: dovikivao je novinarima pogrdne riječi koje ne smijemo ovdje ponoviti, a nije poštedio ni članove časnog suda te porotnike, ponašajući se bezobrazno i bahato. Ma dobio je što je zaslužio!

Suđenju Kreši Mićem Štrajkiću u režiji Karnevalske udruge prisustvovali su i Meštar Toni i Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić iz Karnevalske udruge Siti i pijani iz Rijeke.

Foto: Mateo Levak/Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari