OVAJ KALENDAR MORATE IMATI: Predstavljen prvi Riječki Alternativni Kalendar, idealan dar za svakog „rockera u duši“

Jučer je na na štandu na Korzu povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije predstavljen jedan sasvim poseban kalendar, kako su ga izdavači nazvali – prvi Riječki Alternativni Kalendar

Obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije organizirale su tri riječke udruge – Ri Rock, Rijeka Tattoo Expo i SOS telefon – Rijeka (u sklopu 37. Ri Rock Festivala) a bila je to i logična prilika za predstavljanje kalendara s motivima riječke alternativne (glazbene) scene.

IMG_8666

Kako su predstavnici tri udruge objasnili, kalendar čine riječki glazbenici, tetovirani pojedinci, volonteri/ke i ostali građani s vrlo jasnom porukom: POSTOJI ALTERNATIVA NASILJU.

IMG_8663

Cijena kalendara iznosi 30,00kn, a moći će ga se kupiti i na promotivnom štandu Udruge Ri Rock na riječkom Korzu od 30. studenog do 4. prosinca, Ri Rock Festivalu 04., 05, i 12. prosinca te promotivnom štandu Udruge Ri Rock na ovogodišnjem Rijeka Tattoo Expou 11.,12. i 13. prosinca.

Prikupljeni novac donirat će se udruzi SOS telefon – Rijeka za pomoć žrtvama nasilja. Jučer su na štandu SOS telefona – Rijeka građani mogli iz prve ruke dobiti informacije o spomenutoj suradnji i radu triju udruga, a naročito SOS telefona. Obilježavanju su se pored ekipe triju udruga i brojnih volontera pridružili i članovi bendova Grad i Grč, kao podrška alternativi nasilju i projektu.

[highlight] UNESCO je proglašenjem međunarodnog dana tolerancije dao i definiciju za toleranciju: „Tolerancija je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi. Tolerancija podrazumijeva volju i sposobnost prihvatiti i dopustiti različitost, bilo da se radi o razlikama u političkom uvjerenju, ili o vjerskim, rasnim ili spolnim razlikama.“ [/highlight]

Ri Rock festival krenut će po 37. put u kultnom riječkom klubu Palach početkom prosinca. Pored glazbe i druženja nudi i gostujuće nastupe bendova Seven That Spells, Fakofbolan i Šank.

Natjecateljski koncertni program Ri Rock Festivala održat će se 4. i 5. prosinca sa šest natjecateljskih bendova po večeri. Završna večer Festivala održat će se 12. prosinca u Palachu – tri pobjednika prvih večeri festivala imat će priliku nastupiti uz psy rockere Seven That Spells. Posjetitelji Festivala moći će glasati za bendove putem ulaznica, a u odabiru pobjednika pomoći će im i stručni žiri.

Prijave za sudjelovanje mogu se dati do 19. studenog, a bendovi se mogu prijaviti na službenoj stranici Udruge Ri Rock. Za prva tri mjesta osigurane su raznolike i bogate nagrade te titula pobjednika 37. Ri Rock Festivala.

IMG_8665 IMG_8666 IMG_8667 IMG_8668 IMG_8669 IMG_8670

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari