Javnom tribinom i akcijom na Korzu obilježit će se Svjetski dan dijabetesa

Povodom obilježavana Svjetskog dana dijabetesa u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke (Korzo 16) će se u utorak 17. studenog u 11 sati održati  javna tribina, dok će u vremenu od 9 do 11 sati na Korzu održati javnozdravstvena akcija. Građni će imati priliku izmjeriti šećer u krvi,  zdravstveno se savjetovati i dobiti edukativne edukativne brošure.

Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa u Primorsko-goranskoj županiji organiziraju odjel socijalne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Hrvatska liječnička komora u suradnji s KBC-om Rijeka, Hrvatskim društvom za debljinu i Hrvatskim endokriniološkim društvom te CK Grada Rijeke.

Svjetski dan dijabetesa (World Diabetes Day; WDD) obilježava se diljem svijeta 14. studenog. Incijativu za njegovo obilježavanje pokrenule su Međunarodna dijabetološka federacija (IDF) i Svjetska zdravstvena organzacija 1991. godine kao odgovor na sve veći broj oboljelih od šećerne bolesti diljem svijeta.

U ime Primorsko-goranske županije javnoj tribini prisustvovat će pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo dr. Đulija Malatestinić.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari