NAŠA BUDUĆNOST

Ovo su najbolji učenici riječkih osnovnih škola!

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za učenice i učenike generacije riječkih osnovnih škola

Učenice i učenike, koji su se tijekom svog osmogodišnjeg školovanja isticali u svojim nastavnim i izvannastavnim uspjesima, zajedno s njihovom pratnjom, dočekali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj.

„Mislim da je znanje jedno od najvećih bogatstva kojeg čovjek ima. To je u bogatstvo koje vam nitko ne može uzeti, nikakva kriza, burza, poremećaji ni rast kamatnih stopa neće utjecati na znanje koje ste stekli. To je vaše vlasništvo, to je vaš kapital i iskoristite ga na najbolji mogući način. Vjerujte u ono što želite i kako je rekao Walt Disney ‘Svi vaši snovi mogu se ostvariti ako ste dovoljno hrabri da ih slijedite’, pa nemojte posustati i slijedite svoje snove“, kazao je gradonačelnik Obersnel te im zaželio puno uspjeha u daljnjem obrazovanju i životu.

Učenici generacije riječkih osnovnih škola su Liv Petrović iz OŠ Belvedere, Vita Tijan iz OŠ Brajda, Ela Vejzović iz OŠ Centar, Sena Smailji iz OŠ Dolac, Karmen Grgurić iz OŠ Eugen Kumičić, Klara Puvača iz OŠ Fran Franković, Aurora Simcich iz OŠ Gelsi, Dora Oštrić iz OŠ Gornja Vežica, Rori Kezele iz OŠ Ivana Zajca, Marta Morić iz OŠ Kantrida, Dora Deković iz OŠ Kozala, Mara Volarić iz OŠ Nikola Tesla, Lana Paunović iz OŠ Pećine, Melanie Nemet iz OŠ Pehlin, Vigo Bart iz OŠ Podmurvice, Oliver Vlaškovac iz OŠ San Nicolo, Corina Paparić Tadić iz OŠ Srdoči, Vega Valentina Vukić iz OŠ Škurinje, Mitja Kirinčić iz OŠ Trsat, Mauro Bobanović iz OŠ Turnić, Korina Kalanj iz OŠ Vežica, Saša Lukić iz OŠ Vladimir Gortan, Jure Jerneić iz OŠ Zamet, Magdalena Rogić iz Osnovne Waldorfske škole te Lucija Randić iz Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica.

„Nakon osam godina rada, truda i želje za uspjehom, dočekali smo i ovaj trenutak, kada smo svi dobili službeno priznanje za naše rezultate. Biti učenik generacije iziskuje jako puno učenja i odricanja, ali zato danas ponosno stojimo ovdje pred našim roditeljima, razrednicima i vama koji ste svi ponosni na nas. Veliko hvala i svim našim školama, profesorima te Odjelu za odgoj i školstvo koje su nam osmogodišnje obrazovanje učinili zanimljivijim, uvođenjem posebnih projekata kao što je rano učenje informatike, gdje smo se od najranije dobi upoznali sa svijetom informatike, Rijeka pliva, projekt koji nam je pomogao da usavršimo svoje plivačko umijeće, Moja Rijeka, na čijim nastavnim satovima smo pobliže upoznali svoj grad te Ambasadori Tića koji su mnogima od nas pružili nezaboravna iskustva i nova prijateljstva. Nažalost zadnja godina nije bila uobičajena godina osmaša, jer smo zbog epidemije COVID-19, dio naše posljednje nastavne godine proveli na online nastavi koja nas je neupitno učinila samostalnijima, odgovornijima te kreativnijima. Svjesni smo da je svaki uspjeh poticaj da budemo još bolji i uspješniji i da se ovakvim radom nastavimo u srednjoj školi te da u budućnosti i mi sami doprinesemo razvoju našega grada a i šire“, kazala je u Rori Kezele iz OŠ Ivana Zajca u ime svih učenica i učenika generacije.

Gradonačelnik Obersnel i pročelnica Sušanj učenicima su uručili poklone – knjigu o našem gradu “Kako čitati grad” autorice Radmile Matejčić te dekicu i termosicu s logotipom Europske prijestolnice kulture 2020.

U uvodu programa, bivša učenica OŠ Vežica i stipendistica Grada Rijeke, Marta Ćiković izvela je skladbu Alfonsa Hasselmansa „Izvor“ na harfi, a na kraju je nastupila sa skladbom „Around the clock“.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari