PEĆINE: Na plaži Sablićevo postavljene nove ograde, pogledajte gdje je točno palo kamenje prošle godine!

Foto: Stasa Sobolevski

Dok se čeka početak radova na sanaciji stijenskog pokosa na popularnoj riječkoj plaži Sablićevo, u more kod kritične točke postavljena je zaštitna ograda

Nakon našeg napisa OVDJE: PEĆINE: Unatoč zabrani, kupači preskaču ogradu i riskiraju ulazeći na plažu Sablićevo! kako kupači i dalje – usprkos zatvorenim vratima i upozorenju da se ne ulazi na prostor plaže – preskaču vrata i ogradu kako bi ušli na jednu od najljepših gradskih plaža, ograda kod zatvorenih vrata dodatno je pojačana odnosno podignuta, jer su se kupači i kroz taj prolaz penjali po ogradi provlačili prema stepenicama.

Problem je u tome što pritom puno i riskiraju, jer je uz taj dio vrata – provalija. Ne smijemo ni pomisliti što se može dogoditi da se neki nevješti (ili pripiti) mlađi kupač na tom mjestu oklizne i padne u ambis… Stoga ovo ojačanje ograde valja pozdraviti!

Da vas podsjetimo, nakon jakog olujnog nevremena prošle godine, veliki komadi stijena pali su na plažu što možete vidjeti i na priloženoj fotografiji.

Inače, kako je gradonačelnik Obersnel najavio OVDJE: Poznato kada će plaža Sablićevo biti otvorena za kupače, “nakon odrona stijenskog pokosa koji je nastao zapadno od stubišta, plaži je zapriječen pristup. Izvedeni su radovi uklanjanja raslinja na stijenskom pokosu te je potom Izrađena projektna dokumentacija. Za sanaciju stijenskog pokosa na plaži Sablićevo utvrđen je iznos od 900.000,00 kuna. Radovi će početi sredinom lipnja, a trajat će oko 30 dana.”

Dakle, ljubiteljima kupanja na plaži Sablićevo preostaje strpljenje. Valjda ne do konca ljeta…

Foto: Stasa Sobolevski

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari