Platak primamljiv i ljeti: Evo kako se uživalo na manifestaciji Ljetno lice Platka!

Treće izdanje Ljetnog lica Platka održano 24. kolovoza pobudilo je nezapamćen interes za odlazak na mnogima omiljrno brdo

Odlična atmosfera privukla je i sunce te umjerenu temperaturu u kojoj su svi uživali nakon ljetnih vrućina. Dosadašnje dvije manifestacije također su imale veliku posjećenost, ali ljetni program i koncept objedinjavanja svih aktivnosti na parkingu i u šumi prema Velikom domu, bio je pun pogodak.

Na Platku ste mogli susresti stare prijatelje, susjede i rodbinu što je i bila jedna od ideja organizatora – dovesti ljude u prirodu te kvalitetno i aktivno provesti vrijeme.

Velik broj sportova

Na Platku se nudilo sudjelovanje u najvećem brouj sportova do sada, čak njih sedam, od kojih je šest bilo natjecateljskog karaktera (mali nogomet, košarka 3v3, odbojka na pijesku, disc golf, boćanje i šah) i jedan u kojem u kojem rezultat nije uopće važan – biciklijada u dva đira (rekreativni i sportski).

Treće izdanje okupilo je 250 sportaša, najveći broj od početka organizacije, neki od njih uspjeli su sudjelovati i u dva turnira. Utakmice su bile napete i zanimljive s rekreativce su bodrili prijatelji i obitelj.

Najmlađi uživali

Osim standardne postave od tubinga, autića i trampolina najmlađi posjetitelji uživali su u adrenalinskom toboganu te Fun zoni posebno uređenoj za ovu priliku.

Šuma je postala prava sportsko-rekreativna igraonica u kojoj se tražilo mjesto viška u svakoj aktivnosti, a njih je uistinu bilo pregršt. Od 10 do 17 sati djeca su mogla savladati vještine parkoura, žongliranja, hodanja na štulama, vožnje monocikla, balansiranje na slack lin-u, osnove penjanja uz instruktore speleologa a ogroman interes pobudila je i sportska radionica „Igre bez granica“ te mini cirkuski show.

Pseći kutak

Posebno mjesto zauzeo je Pseći kutak, organiziran u suradnji s Koordinacijskom radnom skupinom za zaštitu životinja PGŽ. Nekolicina pasa dovedena iz skloništa za nezbrinute životinje Lič i Crikvenica. Plijenili su pažnju i vrijeme su provodili u šetnju šumskim putovima Platka.

Veterinarski tim i dreser educirali su vlasnike pasa i one koji će to tek postati o njihovim obvezama, osnovama odgoja te zdravlju i higijeni četveronožnih ljubimaca.

Oni željni odmora i uživanja u miru, pridružili su se radionici joge i gong kupke te kaduljanja kod Malog doma Sušak.

Lounge zona

Tijekom cijelog dana dostupna je bila i Lounge zona koja se smjestila u Energetskom kutu i garantirala punjenje baterija nakon aktivnosti. Mogli ste izabrati želite li odmoriti u hemuku, na paleti, ležaljki ili spužvama , a ukoliko vas je povjetarac naježio tu su bile i dekice; apsolutno nista nije nedostajalo. Ako tome pridodamo i miris roštilja, vjerovat ćete da nitko nije poželio otići kući!

Sve pohvale idu volonterima koji su odlično odrađivali sve zadatke, usmjeravali zainteresirane i objašnjavali program, čuvali ili animirali djecu po potrebi te odradili i pripremu svega što Vas je u subotu dočekalo na Platku.

Organizatori, Društvo sportske rekreacije Kvarner, mogu biti i više nego zadovoljni jer svaka godina nudi neko novo lice Platka i sve veći broj lica koji posjećuju manifestacije.

Brdo uživanja ove subote opravdalo je sve najave i premašilo očekivanja te se nadamo da će biti dobar poticaj za nastavak rada Udruge i uključivanje u program Festivala sportske rekreacije PGŽ i sljedeće godine.

Ne preostaje nam ništa drugo nego da se veselimo i isčekujemo Sva lica Platka outdoor 2020!
DSR Kvarner

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari