REPRIZA IDUĆEG VIKENDA

Platak vas “vraća u život”! Pogledajte kako se vježbalo jučer i što nas čeka sljedećeg vikenda

“Festival sportske rekreacije Platak 2020” bilježi odličan vikend tijekom kojeg je na omiljenu destinaciju pristigao veliki broj ljubitelja aktivnosti u prirodi i zdravog života

Subotnji je dan privukao preko 600 sudionika raspoređenih u više grupa, koji su sudjelovali u programu “Atletika u prirodi” organiziranom u suroganizaciji sa AK Kvarner, dok je nedjeljni program, uz prevrtljivo vrijeme, na Platak svejedno privukao lijep broj posjetitelja. Napomenimo da se festival održava povodom Međunarodnog olimpijskog dana, a u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo.

U subotu su sudionici svih generacija uživali na svježem zraku i aktivnostima koje su priredili organizatori, a svoj trening u prirodi održala su djeca predškolske dobi, djeca osnovnoškolskog uzrasta (oba treninga uz trenere AK Kvarner), dok se rekreativno trčalo pod vodstvom trenera Zorana Žilića.

Festival se nastavio u nedjelju uz program KŠR Gorovo “Vježbanjem do zdravlja” koji započeo Body Core programom uz Tatjanu Stakić, poznato ime u svijetu fizikalne terapije, a koja je predvodila vježbanje s naglaskom na pravilno držanje tijela, pravilno disanje i pokazala kako svi mogu, bez ikakvih pomagala, odlično vježbati u svakom trenutku i svakoj prilici.

Program vježbanja se nastavio kružnim treningom pod vodstvom Milene Obradović Konjevoda koja je vježbanje podigla na viši nivo glede intenziteta vježbanja, te Body harmony dance programom pod vodstvom Romine Muškardin koja je, uz prigodnu glazbu, izvrsno predvodila vježbanje uz plesne pokrete, na zadovoljstvo svih.

Kruna nedjeljnog programa bio je MM TRENING kojeg je predvodio sjajni Mario Mlinarić uz podršku svog tima i koji je svoju nevjerojatnu energiju i pozitivu prenio kako na vježbače tako i na publiku.

Nakon tempa koji je bio žestok i zahtjevan Mlinarić je, zajedno sa ekipom KŠR Gorovo, poveo sudionike poznatom trim stazom u sklopu programa nordijskog hodanja i vježbanja. Svakako treba istaknuti vrijedne djevojke iz Udruge Žmergo koje su tijekom cijelog programa vrijedno pripremale zdrave smoothie napitke u kojima su svi uživali.

 

Nedjeljnim programom stavljena je točka i na drugi vikend festivala, a već u subotu 20. lipnja kreću nove aktivnosti, pa će se s početkom u 11 sati održati program “Roditelji i djeca u pokretu”, a koji se organizira u suradnji sa Savezom ŠSD PGŽ. Sudionici ovog programa hodat će srednje teškom stazom Platak – Radeševo – Platak uz predviđeno trajanje je cca 135 minuta. U nedjelju 21. lipnja i u suradnji sa BK Grobnik održat će se Biciklijada i to s početkom u 11 sati. Organizator priprema dvije rute i to onu laganu obiteljsku u dužini od 10 km te srednje tešku sportsko-rekreativnu u dužini od 25 km.

U sve aktivnosti mogu se uključiti svi zainteresirani i to na licu mjesta, a organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode, trebaju poštovati epidemiološke prepopruke HZJZ te da sudjeluju u programima na vlastitu odgovornost.

Podsjetimo, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije će tijekom cijelog ljeta pripremati brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života.

“Festival sportske rekreacije Platak 2020” je prva od takvih aktivnosti koja je krenula 7. lipnja, a već je poznat program aktivnosti za cijeli mjesec. Programom u nedjelju 28. završit će aktivnosti predviđene za lipanj, ali se iste nastavljaju i u srpnju brojnim programima koje organiziraju Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ, Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji sa partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari